Συναγερμός στο Λιμάνι Λεμεσου / Καταπλέει κρουαζιερόπλοιο με Ιταλούς / Πληροφορίες για επιβάτες με ύποπτα συμπτώματα

Κρουαζιερόπλοιο με 800 επιβάτες καταπλέει αύριο πρωί στο Λιμάνι Λεμεσού – Επιβάτες με συμπτώματα πνευμονίας στο πλοίο – Σε ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους – Θα αποφασιστεί εάν το πλοίο θα τεθεί σε καραντίνα.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Λιμάνι Λεμεσού καθώς αύριο στις 8 το πρωί αναμένεται η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Μάρκο Πόλο που μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών, στην πλειοψηφία τους Ιταλούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ η ανταποκρίτρια στη Λεμεσό Μαρία Κωνσταντίνου, το κρουαζιερόπλοιο, βρίσκεται στη θάλασσα εδώ και ένα μήνα μετά από ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ινδία.

Τις τελευταίες μέρες και αφού προσέγγισε διάφορες χώρες με τελευταία την Ιορδανία, κατευθυνόταν προς το Ισραήλ. Οι αρχές της χώρας δεν επέτρεψαν στο πλοίο να προσεγγίσει Ισραηλινά λιμάνια, έτσι κατευθύνεται στην Κύπρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αναφερθεί στις αρχές της Δημοκρατίας από τον γιατρό του πλοίου, ότι στη διάρκεια του ταξιδιού επιβάτες του πλοίου παρουσίασαν συμπτώματα πνευμονίας. Συμπτώματα που τώρα φαίνεται ότι παρουσιάζει γυναίκα επιβάτης για την οποία ζητήθηκε βοήθεια για παροχή νοσηλείας.

Λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας και Μεταφορών βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το πλήρωμα του πλοίου.

Με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι Λεμεσού, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων.

Μετά τον ελλιμενισμό του, το πλοίο θα ελεγχθεί από λειτουργούς των υγειονομικών υπηρεσιών οι οποίοι θα αποφασίσουν κατά πόσον το κρουαζιερόπλοιο θα τεθεί σε καραντίνα στο αγκυροβόλιο της πόλης.

Πηγή: cyprustimes.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy