Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Όπως βλέπετε στην πιο κάτω δορυφορική εικόνα, το βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο την Αίγυπτο έχει βαθύνει και έχει οργανωθεί αρκετά τις τελευταίες ώρες.

Η ατμοσφαιρική πίεση στο κέντρο του αυτή την στιγμή βρίσκεται γύρω στα 993 hPa, με τα προγνωστικά μοντέλα να εκτιμούν περαιτέρω βάθυνση του χαμηλού μέχρι περίπου τα μεσάνυχτα, όπου η ατμοσφαιρική πίεση θα κυμανθεί γύρω στα 986 hPa όπως βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Αυτή την ώρα (20:50), εκτεταμένη νεφοκάλυψη επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και παρατεταμένες βροχές έχουν εισέλθει στο νησί από τα νότια, επηρεάζοντας αυτή την ώρα κυρίως τα νοτιοδυτικά 2/3 του νησιού. Το εκτεταμένο νεφικό το οποίο δίνει βροχές αυτή την ώρα κυρίως στα νοτιοδυτικά 2/3 του νησιού επεκτείνεται νοτιοανατολικότερα, και καθώς κινείται βορειοδυτικά, αναμένεται να επηρεάσει και τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού.

Ραντάρ βροχής Τ.Μ (20:50)
Ραντάρ βροχής Τ.Μ (20:50)

Για το αναλυτικό δελτίο καιρού και για τον χάρτη συνολικού υετού, πατήστε στους πιο κάτω συνδέσμους:

Λασποβροχές και τοπικές ξηρές καταιγίδες το απόγευμα – Σημαντική επιδείνωση του καιρού απόψε

Χάρτης συνολικού υετού μέχρι το Σάββατο – Εκτίμηση βροχόπτωσης

Όσον αφορά τις βροχές, το Kitasweather έχει εκδώσει νωρίτερα σήμερα κίτρινη προειδοποίηση που αφορά μεγάλα ύψη βροχής, την οποία μπορείτε να διαβάσετε πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο.

Κίτρινη προειδοποίηση για μεγάλα ύψη βροχής από Kitasweather

Eπίσης, τις τελευταίες ώρες, η περιοχή μας άρχισε να επηρεάζεται από πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανατολικούς/βορειοανατολικούς ανέμους, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι πιο ενισχυμένοι στο νοτιοδυτικό μισό του νησιού (επαρχίες Λεμεσού – Πάφου), όπου διάφοροι σταθμοί του Kitasweather, αλλά και του T.M, έχουν καταγράψει πολύ υψηλές μετρήσεις ανέμων. Παράλληλα, έχουν προκληθεί διάφορα προβλήματα και ζημιές κυρίως στην επαρχία Λεμεσού, και μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, αλλά και να δείτε εικόνες από τις ζημιές πατώντας στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Για την κίτρινη προειδοποίηση ανέμων που εκδώσαμε νωρίτερα, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Το Kitasweather παρακολουθεί στενά την όλη εξέλιξη και υπάρχει ένα ενδεχόμενο η κίτρινη προειδοποίηση που εκδώσαμε και αφορά τα μεγάλα ύψη βροχής να αναβαθμιστεί σε πορτοκαλί τις επόμενες ώρες αν κριθεί αναγκαίο. Ο λόγος που υπάρχει κάποια αβεβαιότητα είναι η φτωχή προγνωσιμότητα της συγκεκριμένης διαταραχής, λόγω της περιοχής που έχει δημιουργηθεί (αφού σπάνια παρατηρούνται τόσο βαθιά χαμηλά στην περιοχή της Αιγύπτου), αλλά και των φτωχών δεδομένων από την συγκεκριμένη περιοχή. Συστήνουμε πριν από τις αυριανές σας πρωινές μετακινήσεις όπως ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας για την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών, αλλά και από την σελίδα της Αστυνομίας Κύπρου για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Στις πιο κάτω εικόνες του ραντάρ μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά σε ποιες περιοχές σημειώνονται βροχές, με ποια ένταση αλλά και την κίνησή τους. Για τοπική ώρα να προσθέσετε 2 ώρες.

Δείξτε προσοχή όπου υπάρχουν έντονοι χρωματισμοί (Κίτρινο, Πορτοκαλί και Κόκκινο).

This image has an empty alt attribute; its file name is antppi15.jpg
Radar Görüntüsü: Hatay, PPI
This image has an empty alt attribute; its file name is image_b_gr.png
Ηλεκτρικές Εκκενώσεις

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά περιοχή ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain). Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

kitasweather.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy