Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ

Ανακοίνωση από τον ΚΟΑ μετά από την έκτακτη σύσκεψη που έγινε σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου.

Αναλυτικά:

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού υπό τον πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη στην παρουσία υπηρεσιακών Λειτουργών, συζητήθηκε το θέμα που αφορά την προστασία των αθλουμένων και την υγιεινή των αθλητικών χώρων, σε σχέση με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας και την ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας και Αθλητισμού για τον κορονοϊο.

Αποφασίστηκε να γίνει σύσταση προς τους αθλούμενους αλλά και στους ιδιοκτήτες των αθλητικών χώρων, των σχολών γυμναστικής, αλλά όλων των ιδιωτικών γυμναστηρίων να εφαρμόζουν και να ακολουθούν πιστά τους κανόνες σωστής υγιεινής, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Ιατρικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας

Επίσης ο ΚΟΑ τονίζει ότι όλοι ανεξαιρέτως έχουν υποχρέωση να ακολουθούν πιστά το διάταγμα που εκδόθηκε από τον Υπουργό Υγείας σύμφωνα με το οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα:
(ι) απαγόρευση συγκεντρώσεων και παραμονής στον ίδιο ενιαίο κλειστό χώρο, ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης άνω των 75 ατόμων συνολικά μέχρι 31 Μαρτίου 2020. Νοείται ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για συγκεντρώσεις πέραν των 75 ατόμων που εμπίπτουν στην καθιερωμένη και συνήθη επιτέλεση επαγγελματικών καθηκόντων και δραστηριοτήτων όπως γραφεία, εταιρείες, βιομηχανία κτλ εφόσον τηρούνται οι βασικοί Κανόνες Υγιεινής. Νοείται περαιτέρω ότι η απαγόρευση δεν ισχύει για περιπτώσεις σύντομης διακίνησης εντός του εν λόγω χώρου, ή από και προς αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Όλους» ανέστειλε την λειτουργία του από την Τετάρτη 11 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020. Αναβλήθηκαν επίσης όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Προγράμματος μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy