Κόντρα στην Αλβανία κεκλεισμένων των θυρών

Με αντίπαλο την Αλβανία συνεχίζει  τις υποχρεώσεις της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική μας ομάδα Γυναικών.

Μετά τους εκτός έδρας αγώνες με Σκοτία και Φινλανδία αντίστοιχα, η Εθνική μας θα δώσει σήμερα το πρώτο της παιχνίδι στον όμιλο στην Κύπρο, το πρώτο επίσημο της ιστορίας της.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί Στάδιο «N. Papas Group Αμμόχωστος – Επιστροφή» και θα αρχίσει στις 16:00. Με τη στήριξη της ΚΟΠ, θα μεταδοθεί απευθείας από τη Cytavision.

Κεκλεισμένων των θυρών
Μετά την απόφαση της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων λήφθηκε απόφαση για διεξαγωγή κεκλεισμένων των θυρών των ποδοσφαιρικών αγώνων, η ΚΟΠ προχώρησε σε υιοθέτηση και υλοποίηση της σχετικής απόφασης και ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ως εκ τούτου, δεν ισχύουν ούτε οι προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί από την Ομοσπονδία.

Ο κύκλος της προετοιμασίας ενόψει Αλβανίας ολοκληρώθηκε χθες και ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Άγγελος Τσολάκης, αναμένει από τις ποδοσφαιρίστριες μας να παρουσιάσουν τον καλύτερο τους εαυτό με στόχο το θετικό αποτέλεσμα.

Η διαιτητική ομάδα του σημερινού αγώνα προέρχεται από τη Λετονία. Διαιτητής η Yelena Jermolajeva (Liga Didrike και Diana Vanaga) και τέταρτη διαιτητής η Laura Treimane.

Παρατηρητής διαιτησίας η Regina Konink-Belksma (Ολλανδία) και παρατηρητής αγώνα η Natallia Varabyova (Λευκορωσία).

Για το καλύτερο
Η ομάδα μας σε αυτό το ιστορικό ραντεβού θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και η Λουκρητία Χρυσοστόμου, από τα πιο έμπειρα στελέχη της Εθνικής μας, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ:

«Η κλήρωση δυστυχώς μας έφερε σε ένα εξαιρετικά δύσκολο όμιλο, με μεγαθήρια του Γυναικείου ποδοσφαίρου όπως είναι η Σκοτία και η Φινλανδία.  Στην πρώτη μας χρονιά σε διεθνή διοργάνωση κάνουμε ότι καλύτερο, υπάρχει θέληση από όλα τα κορίτσια που βρίσκονται στην ομάδα και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε αγώνα.

Με βάση την αξιολόγηση των ομάδων του ομίλου,  η Αλβανία ίσως είναι η χώρα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με περισσότερες απαιτήσεις  για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα στην Κύπρο».

Για την αντίπαλο μας αλλά και για το που θα κριθεί ο αγώνας, η διεθνής μας ποδοσφαιρίστρια αναφέρει:

«Την παρακολούθησα πριν τρία χρόνια στην Κομοτηνή με την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι και αν θυμάμαι καλά είχε κερδίσει. Είναι πολύ δυνατή ομάδα και στελεχωμένη με ποδοσφαιρίστριες που αγωνίζονται σε ένα από τα κορυφαία Πρωταθλήματα, της Γερμανίας.

Πιστεύω ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες και από την πλευρά μας πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένες σε όλη τη διάρκεια του. Στην αμυντική μας οργάνωση να είμαστε συνεχώς συγκεντρωμένες, αλλά και με αποτελεσματικότητα στις επιθετικές μας πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για θετικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς σε αυτό το ιστορικό παιχνίδι δεν θα έχουμε κοντά μας τον κόσμο. Το ότι ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη Cytavision, αποτελεί σημαντικό γεγονός και είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος την Εθνική μας ομάδα. Από την  πλευρά μας, ο κόσμος να είναι σίγουρος πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε θετικό αποτέλεσμα».

Μέχρι τώρα στον 5ο όμιλο:

30.09.2019: Σκοτία – Κύπρος 8-0
02.09.2019: Αλβανία – Φινλανδία 0-3
04.10.2019: Αλβανία – Πορτογαλία 0-1
08.10.2019: Φινλανδία – Αλβανία 8-1
07.11.2019: Φινλανδία – Κύπρος 4-0
08.11.2019: Αλβανία – Σκοτία 0-5
12.11.2019: Πορτογαλία – Φινλανδία 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ. ΤΕΡΜ. Β
1. Φινλανδία 4 16-2 10
2. Σκοτία 2 13-0 6
3. Πορτογαλία 2 2-1 4
4. Κύπρος 2 0-12 0
5. Αλβανία 4 1-17 0

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy