H Formula 1 παρακολουθεί στενά τον κορονοϊό

Συνεχείς ενημερώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχει η Formula 1 σχετικά με τον κοροναϊό, ώστε το πρωτάθλημα να εξελιχθεί σταθερά, αλλά να μην εξαπλωθεί μέσω του σπορ.

Μέχρι στιγμής η Formula 1 έχει προχωρήσει σε αρκετές ενέργειες, ώστε να «προλάβει» τον κοροναϊό. Το Γκραν Πρι της Κίνας αναβλήθηκε και το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, θα εξελιχθεί χωρίς θεατές, παρά μόνον με τηλεοπτική κάλυψη. Η εξάπλωση του ιού είναι ραγδαία και τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, δρακόντεια, οπότε έχου δώσει μεγάλη προσοχή στις εντολές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει κανονικά την Παρασκευή, 13 Μαρτίου στη Μελβούρνη, με τις ομάδες που έρχονται από την Ιταλία, δηλαδή τη Ferrari και την Alpha Tauri να έχουν ακόμη περισσότερες διαδικασίες στη μετακίνησή τους και στον έλεγχό τους. Η γειτονική μας χώρα είναι η δεύτερη μετά την Κίνα στα περισσότερα κρούσματα, οπότε η προσοχή τους πρέπει να είναι και μεγάλη. Το ίδιο ισχύει και για την ιταλική Pirelli, που είναι ο προμηθευτής ελαστικών της Formula 1.

Η ανακοίνωση της Formula 1
«Λόγω της φύσεως του ιού, η Formula 1 θα συνεχίσει να προσεγγίζει επιστημονικά το θέμα, ενεργώντας σε καθημερινή βάση, ύστερα από της συμβουλές των οργανισμών υγείας. Έχουμε εφαρμόσει ήδη ορισμένα μέτρα βάσει των συμβούλων δημόσιας υγείας της Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής όλων των μη αναγκαίων ταξιδιών. Ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων θα βρεθούν σε αεροδρόμια και βασικά σημεία διέλευσης για τη διασφάλιση του προσωπικού, με επίκεντρο τη διάγνωση και τη διαχείριση των υπόπτων. Για τη Formula 1, τη FIA και όλες τις ομάδες, η ασφάλεια των ανθρώπων είναι πάντα προτεραιότητα».

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy