Επιπρόσθετα μέτρα της ΚΟΠ για τον κορωνοϊό

Σε συνέχεια της απόφασης της Κυβέρνησης για λήψη μέτρων για  αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, όπου μεταξύ άλλων αποφασίσθηκε η διεξαγωγή  κεκλεισμένων των θυρών των ποδοσφαιρικών αγώνων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα και αφού εξέτασε εκτενώς το θέμα, πήρε τα ακόλουθα, επιπρόσθετα μέτρα:

-Αναβάλλονται μέχρι την 31η Μαρτίου όλοι οι αγώνες των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots της ΚΟΠ.

-Μέχρι την 31η Μαρτίου, όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Νέων, Παίδων και Κοριτσιών της ΚΟΠ θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς φιλάθλους).

Στους συγκεκριμένους αγώνες,  θα επιτρέπεται η είσοδος στους αξιωματούχους του αγώνα και όσων είναι εγγεγραμμένοι στο φύλλο αγώνος. Επίσης, θα δοθεί άδεια παρουσίας στο γήπεδο σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων από κάθε Σωματείο. Σχετική ενημέρωση θα λάβουν τα Σωματεία αύριο.

-Στους υπόλοιπους αγώνες που θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, πέραν των ατόμων που θα είναι γραμμένοι στο φύλλο αγώνα, δικαίωμα προσέλευσης θα έχει συγκεκριμένος αριθμός ατόμων ανά Σωματείο ο οποίος θα ανακοινωθεί αύριο, καθώς επίσης και οι ακόλουθοι:

1. Αθλητικοί συντάκτες, που θα είναι σε υπηρεσία με διαπίστευση.
2. Τα άτομα του συνεργείου τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα.
3. Μέλη της αστυνομίας για σκοπούς αστυνόμευσης του αγώνα.
4. Οι υπάλληλοι του Σταδίου.
5.  Τα παιδιά που θα είναι υπεύθυνα για την επαναφορά της μπάλας (ball boys)
6. Άτομα που θα έχουν ειδική έγκριση από την ΚΟΠ.

Απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση από Σωματεία όπως συνοδεία ποδοσφαιριστών από παιδιά κλπ. Επίσης απαγορεύεται η χρησιμοποιήση των θεωρείων των Σταδίων (vip boxes). Η παρακολούθηση των αγώνων για τα άτομα που αναφέρονται πιο πάνω, θα γίνεται από το χώρο των κερκίδων.

Υπεύθυνο για την τήρηση των πιο πάνω, θα είναι το εκάστοτε γηπεδούχο Σωματείο.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τονίζει πως παρακολουθεί και χειρίζεται με κάθε υπευθυνότητα το θέμα που έχει προκύψει στη χώρα μας με τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και πως, δεν θα διστάσει να πάρει οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα κρίνει αναγκαία, με προτεραιότητα της, την προστασία τόσο των φιλάθλων όσο και των αθλητών.

Καλεί επίσης τα Σωματεία όπως ενημερώσουν τους αθλητές τους για τα μέτρα αυτοπροστασίας τα οποία μπορούν να λαμβάνουν και τα οποία δημοσιεύονται καθημερινά από το Υπουργείο Υγείας. Ήδη, τους έχει σταλεί σχετική εγκύκλιος από την Ομοσπονδία, την οποία καλούνται να μελετήσουν αλλά και να την προωθήσουν τους αθλητές τους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy