112 χρόνια στην πλάτη της Ίντερ!

Η Ίντερ συμπληρώνει 112 χρόνια. Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 9 Μαρτίου 1908, στο εστιατόριο «Orologio», είχαν συγκεντρωθεί πολλά μέλη του Milan Cricket and Football Club, προκειμένου να εκφράσουν την διαφωνία τους με το σύλλογο στο οποίο ανήκουν, για την πολιτική «ιταλοποίησης» που ακολουθούσε.

Η βούληση των «διαφονούντων» ήταν να δεχτούν και τους ξένους παίκτες, κάνοντας έτσι την ομάδα «διεθνή» (internazionale).

Έτσι γεννήθηκε η Ίντερ, και είναι το όνομα της ομάδας, ακόμη και αν αρχικά η σκέψη των διευθυντών της νέας ομάδας ήταν να θέσουν το Μιλάνο ως τον βασικό όνομα.

Ωστόσο, η παρουσία της AC Milan πρόκρινε την επιλογή του «Internazionale».

Ο ζωγράφος Τζόρτζιο Μουτζιάνι, ο πιο ενεργός ανάμεσα στα μέλη, σχεδίασε το έμβλημα του συλλόγου και επέλεξε τα χρώματα: «Αυτή η θαυμάσια νύχτα θα δώσει τα χρώματα στο έμβλημά μας: μαύρο και μπλε απέναντι στο χρυσό φόντο των αστεριών. Θα ονομαστεί Internazionale, επειδή είμαστε οι αδερφοί του κόσμου», δήλωσε ο Μουτζιάνι.

Πρόκειται για το μοναδικό ιταλικό σύλλογο, που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ από την κορυφαία κατηγορία

Από την ίδρυσή του, ο σύλλογος έχει κερδίσει 30 εγχώρια τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων 18 τίτλους πρωταθλήματος, 7 Coppa Italia και 5 Supercoppa Italiana. Από το 2006 έως το 2010, κέρδισε πέντε διαδοχικούς τίτλους πρωταθλήματος, που ισοδυναμούσαν με το ρεκόρ όλων των εποχών την εποχή εκείνη, πριν περάσει στην Γιουβέντους (8). Έχει κερδίσει το Champions League τρεις φορές: το 1964 και το 1965 και έπειτα ένα το 2010. Η τελευταία κατάκτηση έφτασε με το μαγικό τρεμπλ, αφού κέρδισε το Coppa Italia και το Scudetto την ίδια χρονιά.

Ο σύλλογος έχει επίσης κερδίσει τρία Κύπελλα UEFA, δύο Κύπελλα Intercontinental και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy