Πότε θα μπει στην “Αγιά Σοφιά” η ΑΕΚ

Από τη σεζόν 2021-22 θα μπορεί η ΑΕΚ να μπει στο νέο της “σπίτι” στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς αναμένεται να χρειαστούν ακόμα 18 μήνες για να ολοκληρωθούν τα έργα.

Μέχρι πρότινος υπήρχε η αίσθηση, ως και βεβαιότητα, ότι η “Αγιά Σοφιά” θα ήταν έτοιμη για να υποδεχτεί την ΑΕΚ μεσούσης της προσεχούς σεζόν. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς σύμφωνα με τη “Live Sport” το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή θέλει να απαιτούνται μέχρι και 18 μήνες εργασιών ακόμα! Αυτό σημαίνει πως η Ένωση θα μπορεί να μπει στο νέο της γήπεδο μετά και το καλοκαίρι του 2021, με τη σεζόν 2021-22 να έχει ήδη ξεκινήσει.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται κυρίως -αλλά όχι αποκλειστικά- στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, που συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη για την ολοκλήρωση του έργου. Τα θέματα αυτά σχετίζονται με τις εργασίες εκτός του γηπέδου, όπως εκείνες της υπογειοποίησης, τη διαμόρφωση των οδικών δικτύων, αλλά και τα έργα για τον εσωτερικό “στολισμό” της “Αγιάς Σοφιάς”.

Σημαντικό ρόλο επίσης στις καθυστερήσεις έχει παίξει και το πολύπλευρο χρηματοδοτικό πλάνο το γηπέδου, καθώς οι πόροι του έρχονται τόσο από ιδιωτικά κεφάλαια, όσο και από κεφάλαια του δημοσίου, τα οποία έχουν αποδειχθεί χρονοβόρα ως προς την εκταμίευσή τους.

sdna.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy