“Μισούσα τον Σωφρόνη…”

Ο Εμίλιο Ενσούε έκανε δηλώσεις στο επίσημο περιοδικό του Απόλλωνα, λέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα. Τόνισε πως μισούσε τον Σωφρόνη Αυγουστή όταν ήταν αντίπαλος του, ενώ υπογράμμισε πως όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ, το άξιζαν οι κυανόλευκοι.

Για τον Σωφρόνη Αυγουστή: «Για να είμαι ειλικρινής, όταν αγωνίστηκα ως αντίπαλός του Σωφρόνη, τον μίσησα τόσο πολύ (γέλια). Όταν  ήμουν στον ΑΠΟΕΛ τον είδα και ήταν όπως εμένα, “τρελός” και παθιασμένος. Κατά τη γνώμη μου, είναι, πολύ πιο τρελός από εμένα (γέλια). Τώρα που τον έχω συναντήσει και τον έχω γνωρίσει, είναι πάρα πολύ καλό άτομο. Τον αγαπώ ως άνθρωπο όπως τον αγαπώ και ως προπονητή. Γνωρίζει το κυπριακό πρωτάθλημα, γνωρίζει τους ποδοσφαιριστές, έπαιξε ποδόσφαιρο και καταλαμβάνει τους παίκτες. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του. Είναι, όμως, αλήθεια ότι όταν τον είδα στον πάγκο, κατά κάποιο τρόπο είδα τον εαυτό μου. Όπως σου είπα και νωρίτερα, αγαπώ τους παίκτες, αγαπώ τους προπονητές που παθιάζονται. Για τον Σωφρόνη, ο Απόλλων είναι τα πάντα. Συνεπώς, αυτό είναι για μένα το σημαντικότερο πράγμα, γιατί το μεταφέρει στα αποδυτήρια και μετά κανείς δεν μπορεί να επαναπαυτεί. Όποιος ξεκινάει στην ενδεκάδα, πρέπει να δίνει το 110%, αλλιώς ο Σωφρόνης θα τον βγάλει και του το πει κατάμουτρα. Αγαπώ αυτού του είδους τους ανθρώπους».

 

Για τον πανηγυρισμό του κόντρα στον ΑΠΟΕΛ: «Για να είμαι ειλικρινής σέβομαι τους φίλους του ΑΠΟΕΛ επειδή μου έδωσαν αγάπη. Δεν το έχω πει ποτέ ξανά αυτό,  αλλά αν σκοράρω απέναντι στο ΑΠΟΕΛ, τότε δεν θα πανηγυρίσω. Αν ξεκινήσει όμως το παιχνίδι και καθ’ όλη τη διάρκεια του 90λεπτου ακούω ρατσιστικές ιαχές, τότε εάν σκοράρουμε θα πανηγυρίσω κι εγώ. Δεν μ’ ενδιαφέρει. Εγώ δεν έφυγα από μόνος μου από τον ΑΠΟΕΛ. Με έδιωξαν με άσχημο τρόπο, κυκλοφόρησαν άσχημα πράγματα για το όνομα μου».

 

Για το πρωτάθλημα: «Το φετινό είναι το καλύτερο στα τρία χρόνια που βρίσκομαι εδώ. Ο κόσμος μου λέει πως ο ΑΠΟΕΛ θα το κερδίσει αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι πως είναι αδύνατο να το κερδίσει. Αυτή τη χρονιά με την Ανόρθωση, την Ομόνοια κι εμάς να βρίσκονται εκεί, το ΑΠΟΕΛ δεν θα κερδίσει το πρωτάθλημα».

 

Για το πρωτάθλημα που κέρδισε στον ΑΠΟΕΛ: «Όταν ήμουν στον ΑΠΟΕΛ κατάλαβα ότι ο Απόλλωνας άξιζε να κερδίσει το πρωτάθλημα. Κερδίσαμε μεν το πρωτάθλημα εμείς, αλλά ο Απόλλωνας έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο».

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy