Έχασε η Αναγέννηση Γερμασόγειας

Στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών, η ΕΘΑ επικράτησε εκτός έδρας της Αναγέννησης με 55-52 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Μπορεί η διαφορά να είναι μόλις τριών πόντων, όμως το γεγονός πως ο επαναληπτικός θα είναι στην Λευκωσία, δίνει προβάδισμα στην ομάδα της Έγκωμης.

Το παιχνίδι ήταν «θρίλερ» καθόλη τη διάρκειά του. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο, μέχρι που η ΕΘΑ άνοιξε μία διαφορά τεσσάρων πόντων στο τελευταίο λεπτό, χάρη σε τρίποντο της Τόμπκινς και εύστοχο σουτ της Θεοδοσίου (15-19).

Ιγνατίου και Τόμπκινς στην αρχή της δεύτερης περιόδου έστειλαν την διαφορά στους 8 πόντους (15-23), με την Αναγέννηση να προσπαθεί να πλησιάσει, όμως η ΕΘΑ έβρισκε τον τρόπο να ξεφεύγει και πάλι. Μάλιστα στο τέλος του ημιχρόνου, η ομάδα της Έγκωμης έφτασε στο +11 με το καλάθι της Σπυρίδου (23-34).

Η εικόνα δεν άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Η ΕΘΑ κρατούσε τη διαφορά κοντά στους 8 πόντους, παρά τις προσπάθειες των παικτριών του Ηρακλή Πιττάκα. Έτσι η κιτρινόμαυρες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με μία διαφορά 9 πόντων (36-45).

Η ΕΘΑ μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με καλάθι της Θεοδοσίου, όμως από εκεί και πέρα πήρε το παιχνίδι πάνω της η Τατιάνα Γουέιν. Η Αμερικανίδα των γηπεδούχων πέτυχε 6 συνεχόμενους πόντους και αμέσως μετά, ήρθε η Μαρία Σοφοκλέους να σκοράρει από τα 6,75 για να μειώσει στο καλάθι (45-47). Θεοδοσίου και Κυπριανού βρήκαν την απάντησε σε αυτό το 9-0 των γηπεδούχων, όμως το τρίποντο της Γουέιν μείωσε και πάλι στους 3, με ενάμιση λεπτό να απομένει για το τέλος (50-53). Η Ιωάννα Κυπριανού κέρδισε φάουλ και ευστόχησε στις δύο βολές, βάζοντας θεμέλια νίκης, ενώ η Ιωάννα Σούμπρα κράτησε ζωντανή την Αναγέννηση για τον επαναληπτικό, 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, γράφοντας το τελικό 52-55.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 23-34, 36-45, 52-55.

On fire: Κοντά σε triple-double έφτασε η Άντζελα Τόμπκινς, αφού πέτυχε 21 πόντους, μάζεψε 17 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ. Η Αμερικανίδα της ΕΘΑ είχε και 3 κλεψίματα, αλλά και 8 λάθη…

Διακρίθηκαν: Στέλλα Θεοδοσίου με 12 πόντους και Ιωάννα Κυπριανού με 11, ακολούθησαν στο σκοράρισμα την Τόμπκινς. Σημαντική και η προσφορά της Έλενα Ιγνατίου, η οποία δεν βγήκε δευτερόλεπτο από το παρκέ. Από πλευράς Αναγέννησης, πρέπει να σημειώσουμε τα 21 ριμπάουντ της Θεοδώρας Ξενοφώντος, 12 εκ των οποίων ήταν επιθετικά! Η Τατιάνα Γουέιν σταμάτησε στους 21 πόντους.

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα 23(!) επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε η Αναγέννηση, καθώς πέτυχε μόλις 9 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy