“Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας αφορά χειρισμό των δύσκολων στιγμών για τον κάθε ποδοσφαιριστή”

Στην παρουσία σημαντικού αριθμού μελών, διεξήχθη στο ξενοδοχείο St. Raphael στη Λεμεσό το βράδυ της Πέμπτης (05/03) η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), με μια σειρά από σημαντικά θέματα στην ατζέντα.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης, ευχαρίστησε τα μέλη που έδωσαν το παρόν τους κάνοντας αναφορά στο γεγονός ότι στην Γ.Σ. βρίσκονταν ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες από όλες τις κατηγορίες, επαγγελματίες και μη, κύπριοι και ξένοι, νυν και παλαίμαχοι. Στη συνέχεια έκανε τον απολογισμό του έτους, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες και μη δράσεις του συνδέσμου. Έκανε επίσης ειδική αναφορά στην εισαγωγή στην Κύπρο του Red Button για καταπολέμηση των χειραγωγημένων αγώνων, λέγοντας πως το συγκεκριμένο μέτρο ήταν ίσως το πιο αποτελεσματικό απ΄ όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, για αντιμετώπιση της συγκεκριμένης μάστιγας. Αναφέρθηκε και στη στήριξη των γυναικών, με αφορμή το γνωστό περιστατικό στον αγώνα της Εθνικής Κύπρου με την Φινλανδία τον Νοέμβριο και τη μάχη που δίνει ο ΠΑ.Σ.Π. για ισότητα των δύο φύλων στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

«Κανένας δεν είναι και δεν θα αφεθεί μόνος, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας αφορά χειρισμό των δύσκολων στιγμών για τον κάθε ποδοσφαιριστή, όμως μέσα από τους πολλούς αγώνες που δώσαμε όλοι μαζί και μέσα από ένα πνεύμα αλληλεγγύης, στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, με απώτερο σκοπό την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας και την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου», τόνισε ο κ. Νεοφυτίδης και συνέχισε: «Ο ΠΑ.Σ.Π. ως το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών έχει κάθε δικαίωμα να διαφωνεί, να εκφράζει τις ανησυχίες του και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του και πρέπει να τυγχάνει το ανάλογου σεβασμού από όλους τους αρμόδιους φορείς του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π., κ. Γιώργος Μερκής, στο καλωσόρισμα του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το τελευταίο έτος ο Σύνδεσμος, πέραν των καθιερωμένων δράσεων του, στάθηκε δίπλα στα μέλη του, που είτε ατομικά είτε ομαδικά αντιμετώπισαν διάφορα θέματα. Είμαι σίγουρος ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο επάγγελμα μας θα βρουν λύση μέσα από εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ του ΠΑ.Σ.Π., που είναι το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών και των άλλων φορέων, της ΚΟΠ, του ΚΟΑ και του Κράτους». Κλείνοντας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά για τους εκατοντάδες ποδοσφαιριστές που ανταποκρίθηκαν στην εκστρατεία στήριξης της οικογένειας του Σαββάκη Χρίστου, ενώ ευχαρίστησε τους ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες που παρευρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση, καταλήγοντας πως «μόνο ενωμένοι και όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η Γενική Συνέλευση ήταν και εκλογική, όπως γνωστοποιήθηκε σε ανακοινώσεις με βάση τις πρόνοιες του καταστατικού. Δεν διενεργήθηκαν εκλογές, αφού οι υποψηφιότητες για τις θέσεις του Δ.Σ. ήταν όσες και οι θέσεις εκλογής με τους Στέλιο Δημητρίου και Κωνσταντίνο Μιντίκκη να αποχωρούν και τις θέσεις τους να λαμβάνουν η Λουκρητία Χρυσοστόμου και ο Ανδρέας Παχίπης. Το Δ.Σ. θα καταρτιστεί σε σώμα το αμέσως επόμενο διάστημα χωρίς να αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές.

Οι σημαντικές προτάσεις που εγκρίθηκαν
Ενώπιων της Γ.Σ. τέθηκαν τέσσερις σημαντικές προτάσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν:

  • Αποφασίστηκε όπως, μέλος του ΠΑ.Σ.Π. που κρίνεται ένοχο για χειραγώγηση αγώνα, θα διαγράφεται από τα αρχεία μελών του ΠΑ.Σ.Π. και το Δ.Σ. θα εισηγείται στην ΚΟΠ όπως ανασταλεί το δελτίο εγγραφής του από τα μητρώα της.
  • Το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τις εκπροσώπους της Επιτροπής Γυναικών του ΠΑ.Σ.Π. και της Εθνικής Γυναικών ότι εάν η ΚΟΠ δεν ανταποκριθεί στο αίτημα του ΠΑ.Σ.Π. και των ίδιων των ποδοσφαιριστριών για συνάντηση με σκοπό την επίλυση των αιτημάτων τους, μετά το παιχνίδι με την Εθνική Αλβανίας, στο επόμενο παιχνίδι της Εθνικής οι ποδοσφαιρίστριες θα απέχουν. Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα στηρίζει την απόφαση της Εθνικής Γυναικών και θα είναι στο πλευρό τους. Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ και με όσα συζήτησαν είναι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί η λύση.
  • Δόθηκε το πράσινο φως στη μελέτη και σχεδιασμό του ΠΑ.Σ.Π. με σκοπό την παρουσίαση σε ΚΟΠ και ΚΟΑ, ολοκληρωμένης πρότασης για καθορισμό του επαγγελματία ποδοσφαιριστή, με θέσπιση κατώτατου μισθού σύμφωνα με τις αρχές της FIFA.
  • Εγκρίθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΠΑ.Σ.Π. και των υποτροφιών που παραχωρούνται προς τα μέλη του Συνδέσμου.

Οι παρουσιάσεις και οι βραβεύσεις
Πέρα από τα πιο πάνω, τη Γ.Σ. απασχόλησαν και άλλα σημαντικά θέματα. Έγινε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΠΑ.Σ.Π. από την υπεύθυνη του γραφείου και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κα. Σίλεια Βάσου.

Πραγματοποιήθηκε από τους νομικούς συμβούλους του ΠΑ.Σ.Π., κ.κ. Πάρι Σπανό και Λοΐζο Χατζηδημητρίου η παρουσίαση των θεμάτων των διπλών συμβολαίων και των προνοιών της νομοθεσίας για ισότητα των φύλων. Έγινε επίσης η παρουσίαση των Οικονομικών Καταστάσεων του 2018.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες τιμητικές βραβεύσεις, οι οποίες φέτος δόθηκαν σε οκτώ άτομα, που υπηρετούν το ποδόσφαιρο ως φροντιστές συνεχίζοντας την παράδοση του συνδέσμου να τιμά τα άτομα που φροντίζουν τα μέλη του. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι Μιχαλάκης Αρέστη, Ανδρέας Κακουλλής, Πάρης Κόκκινος, Ανδρούλλα Κουρδούλα, Αντωνάκης Κρασάς, Χαράλαμπος Μενελάου, Τάκης Μιχαήλ και Ξένιος Ξενοφώντος.

Πραγματοποιήθηκε επίσης, με την υποστήριξη της Stoiximan, η απονομή των διπλωμάτων Πρώτων Βοηθειών σε ποδοσφαιριστές που παρακολούθησαν τα σχετικά σεμινάρια.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy