Mr. Liar…

Περί ψέματος και ψεύτη:

Κάποτε και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, τα ψέματα έρχονται στην επιφάνεια και προκαλείται χάος.

Συνήθως το ψέμα χρησιμοποιείται, προκειμένου να υπερασπιστεί ή να αναβαθμίσει κάποιος τον εαυτό του. Άλλοτε να φανεί καλύτερος και πιο αρεστός, άλλοτε να επιδειχθεί και να κριθεί ως πιο σημαντικός, άλλοτε για να μην αποκαλύψει τις αδυναμίες του και συχνά για να μην πληγωθεί. Κάποιες άλλες φορές, για να συγκαλύψει μια κατάσταση που αφορά τρίτα πρόσωπα.

Το ψέμα λοιπόν δημιουργεί ενίοτε στο άτομο μια περιοχή “ονειρική”, μέσα στην οποία προεκτείνει τις φαντασιώσεις του για το ποιο είναι ή ποιο θα ήθελε να είναι και σκιαγραφεί κάποιες φορές μια ιδανική πραγματικότητα, την οποία θα ήθελε να ζει.

Η σωστή αντιμετώπιση ενός ανθρώπου που λέει ψέματα, είναι το να γελάς. Το να παρακολουθείς προσεκτικά το ανθρωπάκι που αναδύεται μέσα από τον άνθρωπο και προσπαθεί να δειχτεί ή ακόμη και να κάνει ζημιά.

Το να αναγάγεις το ψέμα σε επάγγελμα ξεπερνά κάθε όριο.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy