“Τα προβλήματα με τη διαιτησία, τα στημένα, είναι οι κύριοι λόγοι που κράτησαν εκτός τον κόσμο”

Το απόγευμα της Πέμπτης(5/3) ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Active».

Αναλυτικά:

Για το ότι το γήπεδο της Λεμεσού μπορεί να μην λέγεται Limassol Arena«Δεν πάρθηκε τελική απόφαση από τους αρμοδίους. Θα παρθεί σε ένθετο χρόνο. Το Limassol Arena ονομάστηκε έτσι προσωρινά μέχρι να αποφασιστεί από την εταιρεία και την πολιτεία. Μπορεί να είναι κάποιος σπόνσορας που θα επενδύσει. Δεν ξέρω, κάνω σκέψεις μόνο τώρα. Θα διαβιβάσω στους αρμοδίους όταν έρθει η ώρα της απόφασης. Δεν ξέρω ακριβώς ποιοι θα πάρουν τις αποφάσεις. Αν είναι η πολιτεία ή η Κυβέρνηση, ή ο ΚΟΑ ή τα σωματεία. Όταν ερωτηθούμε, θα δώσουμε τις θέσεις μας. Δεν είναι δική μας ευθύνη. Δεν ξέρω το πότε, αλλά δεν μπορεί να είναι μακριά. Έχουμε χρόνο μέχρι το 2022. Έκανα μια αναφορά εγώ γιατί με ρωτάει κόσμος».

Για την κάρτα φιλάθλου, την αύξηση του κόσμου και την κατάσταση των γηπέδων: «Εκείνος που λέει ότι η κάρτα φιλάθλου έχει λύσει τα προβλήματα, δεν λέει όλη την αλήθεια. Εκείνος που λέει πως δεν έκανε τίποτα η κάρτα, πάλι δεν λέει όλη την αλήθεια. Στο θέμα της καταστολής της βίας, που ήταν το πρώτιστο θέμα, έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Όμως, έχει συμβάλει στην μείωση του κόσμου στα γήπεδα. Παρόλο που η κάρτες είναι πάνω από 100.000, δεν είναι η καλύτερη η εικόνα. Όμως η μείωση άρχισε τα τελευταία χρόνια, και πριν την κάρτα φιλάθλου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, έγινε επιστημονική έρευνα. Ετοιμάζουμε με το τέλος της σεζόν ως ΚΟΑ νέα έρευνα για να είμαστε σίγουροι. Ο Πρόεδρος συγκάλεσε τη σημαντική σύσκεψη στο Προεδρικό, για την κατάσταση των γηπέδων, ώστε να διορθωθούν όσο γίνεται τα γήπεδα όσο γίνεται και να προσφέρουν ότι θέλει ο κόσμος. Να μην πηγαίνει να λερώνεται, ή να μην τολμά να πάει στην τουαλέτα. Να υπάρχει ταξιθέτηση, να τον θεωρούμε σαν πελάτη. Να βλέπει παιχνίδι ανθρώπινα. Ήταν θετικός ο Πρόεδρος. Όλοι οι ιδιοκτήτες των γηπέδων, ετοιμάζουν μελέτες για το πόσα θα χρειαστούν για επιδιόρθωση, ώστε να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».

Γι’ αυτούς που δεν συμφωνούν με το μέτρο: «Νομίζω το έχουν πάρει λίγο μανιάτικα ο κόσμος που πολεμά την κάρτα. Είναι σεβαστό. Βλέπετε ότι φέτος ο κόσμος επιστρέφει σιγά σιγά. Να αλλάξουμε τη νοοτροπία και να πιστέψουμε πως το μέτρο βοηθά. Μίλησα με τους οργανωμένους και με οικογενειάρχες που είναι εναντίον και δεν κατάφερα να τους πείσω ή να με πείσουν. Είναι σεβαστή η κάθε άποψη».

Για τα πλέι οφ και το πρωτάθλημα μας: «Ήταν ενδιαφέρουσα φάση. Ευτυχώς δεν ξεχώρισε κάποια ομάδα και να πούμε πως τελείωσε το πρωτάθλημα. Η Ανόρθωση κάνει βήμα σημειωτόν και είναι πρώτη. Η Ομόνοια έχασε βαθμούς και είναι πρώτη. Ο ΑΠΟΕΛ άλλαξε προπονητές, έχασε παιχνίδια και είναι εκεί. Ο Απόλλωνας που ήταν τελειωμένος από την υπόθεση τίτλου, είναι εκεί. Μπορεί να μπει σφήνα η ΑΕΛ για ευρωπαϊκό εισιτήριο, όπως επίσης και η ΑΕΚ. Η Νέα Σαλαμίνα αυτοκτόνησε, η Πάφος άργησε να ξεκινήσει. Άξιζε στην ΑΕΛ η εξάδα. Πάλι θα υπάρξει συναγωνισμός στα κάτω στρώματα. Θέλουμε συναγωνισμό, αμφίρροπα παιχνίδια. Αυτά θα φέρουν τον κόσμο πίσω. Τα προβλήματα με τη διαιτησία, τα στημένα, είναι οι κύριοι λόγοι που κράτησαν εκτός τον κόσμο».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy