Πώς η τιμωρημένη Σίτι μπορεί να παίξει στο επόμενο CL

Ακόμα κι αν η έφεση της Μάντσεστερ Σίτι στο CAS πέσει στο κενό, οι Πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο Champions League της επόμενης περιόδου, με βάση μία κρίσιμη προϋπόθεση.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχασε καιρό και υπέβαλλε την περασμένη Τετάρτη την έφεση στο CAS, κατά του διετούς αποκλεισμού που της επιβλήθηκε από την UEFA.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Πολίτες θέλουν να επισπεύσουν την διαδικασία εκδίκασής της, κατά προτίμηση μέχρι τα τέλη Μαΐου, για να έχουν περιθώριο μερικών ημερών να δηλώσουν τα έγγραφα για πιθανή ευρωπαϊκή συμμετοχή, αν φυσικά αθωωθούν.

Ωστόσο, ακόμη κι αν το πόρισμα του Διαιτητικού Δικαστηρίου επέλθει καθυστερημένα, η Σίτι έχει μία ευκαιρία να παίξει στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, ανεξαρτήτως της απόφασης.

Αυτό προκύπτει από το αίτημα προσωρινών μέτρων που δικαιούται να αποστείλει ο σύλλογος, προκειμένου να μην επιβληθεί η πρωτοβάθμια ποινή προτού εκδικαστεί η έφεση από το CAS.

Όπως ανέλυσε στο gazzetta.gr ο νομικός στο αθλητικό δίκαιο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αν η Σίτι αιτηθεί αυτής της παραμέτρου και η επιτροπή του CAS δώσει την έγκριση, τότε σε περίπτωση που καθυστερήσει το πόρισμα, η τιμωρία του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα ισχύσει από την περίοδο 2021/22 κι έτσι οι πρωταθλητές Αγγλίας θα δώσουν κανονικά το «παρών» στην διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy