Γιώργο Μερκή σε ευχαριστούμε για τη μεγάλη σου προσφορά στις Εθνικές ομάδες της Κύπρου! 

Μετά από χρόνια προσφοράς σε όλες τις Εθνικές μας ομάδες και κυρίως στην Εθνική Ανδρών με την οποία κατέγραψε 54 συμμετοχές πετυχαίνοντας και ένα γκολ, ο εκ των αρχηγών της Εθνικής μας Γιώργος Μερκής αποφάσισε να θέσει τέλος στη διεθνή του καριέρα.

Την απόφαση αυτή, τη δημοσιοποίησε ο ίδιος μέσω ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφού πρώτα είχε ενημερώσει την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο Γιώργος Μερκής, ο οποίος διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του (30/07/1984) ήταν μέλος των Εθνικών μας ομάδων εδώ και μια εικοσαετία αφού, ξεκίνησε να αγωνίζεται από την Εθνική κάτω των 16 ετών το 1999. Περνώντας από τις Εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων, έφτασε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι σε διεθνές επίπεδο, έχοντας την τιμή να φορέσει το περιβραχιόνιο της Εθνικής μας ομάδας των Ανδρών.

Έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών την 1η Μαρτίου του 2006 σε φιλικό αγώνα με την Αρμενία στο Τσίρειο ενώ, αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο τον  περασμένο Νοέμβριο στον εκτός έδρας αγώνα με το Βέλγιο για τα προκριματικά του EURO 2020.

«Ο Γιώργος Μερκής αποτελούσε διαχρονικά ένα πιστό στρατιώτη  της Εθνικής μας ομάδας. Ήταν ένα παράδειγμα αγωνιστικότητας και πειθαρχίας στις προπονήσεις, στα αποδυτήρια, στους αγώνες. Σίγουρα θα μας λείψει αλλά, σεβόμαστε απόλυτα την απόφαση του καθώς και το σκεπτικό της, αφού θέλει να ανοίξει το δρόμο σε νέα παιδιά να αγωνιστούν στην Εθνική μας ομάδα. Του ευχόμαστε ότι καλύτερο στο υπόλοιπο της καριέρας του. Η  Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, επιφυλάσσεται να τον τιμήσει δεόντως για την προσφορά του» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

Γιώργο Μερκή σε ευχαριστούμε για τη μεγάλη σου προσφορά στις Εθνικές ομάδες της Κύπρου!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy