Πανάξια πρόκριση των Μπλε, νέα σφαλιάρα για τους Κόκκινους

Γουίλιαν και Ρος Μπάρκλεϊ έστειλαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας μια πολύ πιο αποτελεσματική Τσέλσι. Τρίτη ήττα για την Λίβερπουλ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Απολαυστικό το πρώτο ημίχρονο, με εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά με μόλις ένα γκολ, αυτό του Γουίλιαν (13′), το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή δεν μπόρεσε να μπλοκάρει ο Αδριάν, παρ’ ότι δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Ισπανός τερματοφύλακας είχε κάνει σπουδαία απόκρουση σε πολύ πιο δύσκολο (και κοντινό) σουτ του Βραζιλιάνου.

Η Λίβερπουλ είχε τις δικές της ευκαιρίες για να σκοράρει, με κορυφαία μια τριπλή (!) με την συμπλήρωση είκοσι λεπτών, όταν ο Κέπα είπε «όχι» σε κοντινά σουτ των Μανέ, Οριγκί και Τζόουνς κατά σειρά.

Η Τσέλσι, στην μεσαία γραμμή της οποίας έκλεψε την παράσταση ο 18χρονος Μπίλι Γκίλμουρ, δεν είχε το ίδιο πειστικές ευκαιρίες για το δεύτερο γκολ και, συν τοις άλλοις, λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους έχασε τον Ματέο Κόβατσιτς με τραυματισμό.

Ένα γκολ, δύο δοκάρια

Παρ’ ότι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Τσέλσι έχασε με τραυματισμό ΚΑΙ τον Γουίλιαν, κυριάρχησε απόλυτα της Λίβερπουλ, η οποία δεν έδειξε το ίδιο επικίνδυνη στην επίθεση, ούσα ευάλωτη στην άμυνα και, κυρίως, στις αντεπιθέσεις.

Σε μια από αυτές, ο Ρος Μπάρκλεϊ έφυγε ανενόχλητος πίσω από την σέντρα και λίγο, έξω από την περιοχή, έπιασε σουτ – κεραυνό για να νικήσει τον Αδριάν (64′) και να καταφέρει το καθοριστικό πλήγμα στους Κόκκινους.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων δεν ήρθε ποτέ, η Τσέλσι είχε δύο δοκάρια με Μάουντ – Ζιρού και ένα μοναδικό τετ – α – τετ του Πέδρο, πανηγυρίζοντας εντέλει την δίκαιη πρόκρισή της στα προημιτελικά.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα – Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζουμά, Αλόνσο – Μπάρκλεϊ, Γκίλμουρ, Κόβατσιτς (42′ λ. τρ. Μάουντ) – Γουίλιαν (51΄ λ. τρ. Ζορζίνιο), Ζιρού (90′ Τζέιμς), Πέδρο.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αδριάν – Γουίλιαμς, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Λαλάνα (80′ Σαλάχ), Φαμπίνιο, Τζόουνς (70′ Μίλνερ) – Μανέ, Μιναμίνο, Οριγκί (70′ Φιρμίνο).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy