“Μακάρι να είμαι ο πρώτος αρχηγός που θα μπει στο νέο γήπεδο της Λεμεσού”(Ηχητικό)

Για την επιθυμία του να μείνει στην ομάδα ως το τέλος της καριέρας του, αλλά και να γίνει ο αρχηγός που θα την οδηγήσει στο νέο της γήπεδο, μίλησε στην εκπομπή Pressing στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο αμυντικός της ΑΕΛ, Χάρης Κυριάκου, που αναφέρθηκε επίσης σε όλα τα θέματα που αφορούν τους «γαλαζοκίτρινους», τη μάχη του τίτλου και την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη σεζόν που διανύει: «Αυτή η χρονιά είναι πολύ καλή για μένα. Αγωνίστηκα σε συνεχόμενα παιχνίδια και έχω ρυθμό. Δεν είναι δεύτερη νιότη γιατί είμαι στα 30, δεν είμαι πολύ μεγάλος».

Για την ετοιμότητα που του επέτρεψε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δόθηκε: «Πάντα επενδύω στον εαυτό και στο σώμα μου για να είμαι στο 100%. Προσέχω το φαγητό και τον ύπνο μου, προπονούμαι καλά για να βγάλω τον προπονητή μου ασπροπρόσωπο. Η σκληρή δουλειά κερδίζει το ταλέντο. Θα σου δώσει συνέπεια και συνέχεια. Το ταλέντο μπορεί να μείνει στάσιμο, αλλά αν το έχεις και δουλεύεις μπορείς να βρεθείς στο τοπ επίπεδο».

Για το αν σκέφτηκε ποτέ για εναλλακτικές επιλογές στην καριέρα του: «Όταν αρχίζεις το ποδόσφαιρο από νεαρή ηλικία, έχεις πάντα στο μυαλό σου να γίνεις ποδοσφαιριστής. Είχα στο μυαλό μου ότι ανεξάρτητα, θα έπρεπε να κάνω μια σπουδή για να έχω μέλλον και μετά το ποδόσφαιρο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές στην καριέρα τους βρίσκονται σε σταυροδρόμι, το θέμα είναι πώς θα το χειριστείς, πόση υπομονή έχεις και πόσο το θέλεις».

Για το κατά πόσον νιώθει δικαιωμένος: «Είμαι ευχαριστημένος όταν αγωνίζομαι και βοηθώ την ομάδα μου. Η δική μου επιτυχία δεν θα είχε νόημα αν η ομάδα δεν ήταν πετυχημένη. Ελπίζω να είναι ευχαριστημένος ο προπονητής και ο κόσμος».

Για τον Κέρκεζ: «Καθρέφτης είναι το γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι έκατσε τόσο πολύ στην ομάδα, συμπληρώνει δύο χρόνια. Η κατάκτηση του κυπέλλου είναι γεγονός που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, όπως και την παρουσία στην εξάδα με τόσες δυσκολίες. Η δουλειά είναι εκεί και φαίνεται».

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ομάδα: «Οι δυσκολίες υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στη Ρεάλ. Το σημαντικό είναι να τις ξεπερνάς, πώς τις χειρίζεσαι και πώς μπορείς να βγεις πιο δυνατός».

Για τους στόχους της ΑΕΛ ενόψει πλέι οφ: «Η ΑΕΛ είναι τεράστια ομάδα και σαν τέτοια πρέπει να κυνηγά τη νίκη όπου κι αν αγωνίζεται. Δεν μπορώ να πω πού θα μας βγάλει, στόχος είναι να κερδίζουμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το παιχνίδι με την Ομόνοια: «Στα φετινά ντέρμπι στην έδρα μας δεν χάσαμε. Η έδρα μας είναι το όπλο μας τη φετινή σεζόν. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και πάμε για τη νίκη».

Για την απουσία του κόσμου: «Μου έλειψε αφάνταστα η ατμόσφαιρα, οι οπαδοί της ΑΕΛ, ο παλμός και η ένταση. Είναι σαν να παίζεις φιλικό χωρίς τον κόσμο. Πολύς κόσμος είναι μακριά λόγω της κάρτας οπαδού. Μας λυπεί ότι λείπει ο κόσμος. Η ΑΕΛ είναι ο κόσμος της, είναι απίστευτη η διαφορά με κόσμο και χωρίς».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου της ΑΕΛ για την ομάδα: «Δεν νομίζω να έχασε το ενδιαφέρον, την αγαπά παθολογικά. Φάνηκε στους πανηγυρισμούς για το κύπελλο. Ο ΑΕΛίστας πάντα θα είναι εκεί. Ο ΑΕΛίστας είναι πάντα εκεί και το απέδειξε πολλές φορές».

Για το αν νιώθει ότι βρήκε το λιμάνι του στην ΑΕΛ: «Νιώθω ότι είμαι σαν στο σπίτι μου. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθεις άνετα στην ομάδα σου κι εγώ νιώθω κομμάτι αυτής της ομάδας. Έκανα αρκετή υπομονή για να είμαι στο σημείο που είμαι τώρα. Πάντα θα δίνω το 100% και πάντα θα έχω την ομάδα πάνω από τον εαυτό μου. Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ ως το τέλος της καριέρας μου, μακάρι να είμαι».

Για το συμβόλαιό του και την προοπτική του νέου γηπέδου: «Έχω ακόμα ένα χρόνο. Μακάρι να είμαι ο πρώτος αρχηγός που θα μπει στο νέο γήπεδο της Λεμεσού. Περιμένουμε να γίνει, θα είναι πολύ σημαντική βελτίωση για τη Λεμεσό γενικότερα και την ΑΕΛ».

Για τη μάχη του τίτλου: «Το πρωτάθλημα αυτό θα είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων. Είναι πολύ αμφίρροπο, θα υπάρχουν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων και βαθμολογικά. Έχουν όλες οι ομάδες στόχους, θα παιχτεί μέχρι το τέλος και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει. Ακόμα και στο δεύτερο γκρουπ θα γίνει μεγάλη μάχη για τη διαβάθμιση».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που πήραν ευκαιρίες: «Η ΑΕΛ ανέκαθεν είχε παίκτες στην ακαδημία της σε κορυφαίο επίπεδο. Ελπίζω και εύχομαι όλο και περισσότεροι νεαροί να πάρουν θέση στην ομάδα. Φέτος είδαμε τον Γερολέμου, πήρε παιχνίδια ο Στυλιανός Παντελή. Υπάρχουν ταλέντα φτάνει να τους δοθεί ευκαιρία».

Για το κύπελλο: «Οποιοσδήποτε ΑΕΛίστας ή παίκτης της ΑΕΛ έχει στόχο να σηκώσει το κύπελλο back to back. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να πανηγυρίσουμε στο τέλος».

Για τα πρότυπα που είχε όταν ήταν πιο νεαρός: «Όταν ξεκίνησα δεν έπαιζα μπακ. Πάντα είχα ιδιαίτερη εκτίμηση στον Μπέκαμ. Στην πορεία, λόγω του ότι παίζω σε διάφορες θέσεις, πιο κοντά στο στιλ μου είναι ο Ζαμπρότα σε σχέση με τον Ντάνι Άλβες».

Για την Εθνική: «Ο κάθε προπονητής έχει τις δικές του επιλογές. Μακάρι να είμαι στις επιλογές αλλά δεν είμαι αρμόδιος να κρίνει. Στόχος είναι η πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League, δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από αυτές της ομάδες. Νιώθω ότι θα αλλάξει η ταυτότητα της Εθνικής ομάδας».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy