Πολύ καλή η κλήρωση στο Nations League!(pic)

Διεξήχθη σήμερα(3/3) πριν από λίγο στο Άμστερνταμ η κλήρωση των ομίλων του Nations League 2020/2021. Οι 55 χώρες μέλη της UEFA είχαν χωριστεί βάσει δυναμικότητας σε τέσσερις κατηγορίες και θα αγωνιστούν μεταξύ τους το ερχόμενο Φθινόπωρο. Οι πρώτες τρεις κατηγορίες έχουν από 16 ομάδες και θα προκύψουν από την κλήρωση τέσσερις όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Στην 4η κατηγορία βρίσκονται επτά ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 3η Κατηγορία της διοργάνωσης, στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας (από τα τέσσερα) και δεν μπορεί να κληρωθεί με τις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο γκρουπ που είναι, το Κόσοβο, η Βόρεια Μακεδονία και η Λευκορωσία.

Η Κύπρος κληρώθηκε στο Α΄γκρουπ με αντιπάλους το Μαυροβούνιο, το Λουξεμβούργο και το Αζερμπαϊτζάν.

Οι αγώνες των ομίλων θα γίνουν ως ακολούθως:

1η και 2η αγωνιστική: Μεταξύ 3 και 8 Σεπτεμβρίου 2020

3η και 4η αγωνιστική: Μεταξύ 8 και 13 Οκτωβρίου 2020

5η και 6η αγωνιστική: Μεταξύ 12 και 17 Νοεμβρίου 2020

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους στην Α’ Κατηγορία, θα αγωνιστούν στα τελικά του UEFA Nations League τον Ιούνιο του 2021 για να προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση στον όμιλο τους στη Β’, Γ’ και Δ’ Κατηγορία, θα ανέβουν στην αμέσως επόμενη Κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο τους στην Α’ και στη Β’ Κατηγορία, θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω Κατηγορία.

Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο τους στη Γ’ Κατηγορία (αυτήν που συμμετέχει και η Κύπρος), θα αγωνιστούν σε αγώνες play-off το Μάρτιο του 2022 για να υποβιβαστούν δύο στη Δ’ Κατηγορία.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy