Αποκλεισμός τεσσάρων μηνών στον Στάριτζ για παράνομο στοιχηματισμό

Ο Ντάνιελ Στάριτζ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό πως έλυσε το συμβόλαιο του με την Τραμπζονσπόρ από την οποία είχε αποκτηθεί φέτος μετά από επιθυμία και των δύο πλευρών.

Όπως έγινε γνωστό όμως τη Δευτέρα η λύση του συμβολαίου του πρώην επιθετικού της Λίβερπουλ με το σύλλογο της Τουρκίας είναι γιατί ο 30χρονος επιθετικός τιμωρήθηκε με τέσσερις μήνες αποκλεισμό, από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας και συγκεκριμένα μέχρι τις 17 Ιουνίου για παράνομο στοιχηματισμό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Νοέμβριο του 2018 ο Στάριτζ είχε κληθεί από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να απολογηθεί, για παραβίαση των νόμων περί στοιχηματισμού τον Ιανουάριο του 2018 και συγκεκριμένα το δανεισμό του από τη Λίβερπουλ στη Γουέστ Μπρομ τον Ιανουάριο του 2018.

Ενώ η Ίντερ και η Σεβίλλη πρόβαλαν ως φαβορί για να συνεχίσει την καριέρα του ο Στάριτζ στο δεύτερο μισό της σεζόν, η απόδοση να είναι η Γουέστ Μπρομ η επόμενη ομάδα του παρουσίασε θεαματική πτώση (από 66/1 σε 5/2) μέσα σε λίγες ώρες την 28η ημέρα του πρώτου μήνα του τρέχοντος έτους. Και ο ίδιος κατηγορήθηκε πως ενημέρωσε τον αδερφό του για να στοιχηματίσει.

Η αρχική ποινή τον Ιούλιο του 2019 ήταν αγωνιστικός αποκλεισμός για διάστημα έξι εβδoμάδων που τέθηκε σε ισχύ από τις 17 Ιουλίου, με την υποσημείωση όμως πως οι τέσσερις εβδομάδες έχουν ανασταλεί για έναν χρόνο, κάτι που σημαίνει πως ήταν τιμωρημένος μέχρι τις 31 Ιουλίου και από την 1η Αυγούστου ήταν ελεύθερος να παίξει όπου επιθυμεί. Για αυτό και πήρε μεταγραφή στην Τραμπζονσπόρ. Μάλιστα στην πρωτόδικη απόφαση είχε κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 75.000 λιρών.

Η αγγλική FA από την πλευρά της όμως θεώρησε μικτή την ποινή και ζήτησε να του επιβληθούν ακόμα μεγαλύτερες κυρώσεις. Έτσι και έγινε με την τελεσίδικη απόφαση να προβλέπει ποινή αποκλεισμού από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα για τους επόμενους τέσσερις μήνες και το πρόστιμο να διπλασιάζεται στις 150.000 λίρες.

sport24.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy