Στο κελί για δύο ημέρες…

Υπό κράτηση για περίοδο 2 ημερών ο 55χρονος που επιτέθηκε στον Εθνοφρουρό – Παραδέχεται μόνο το αδίκημα της επίθεσης– Συνεχίζονται οι εξετάσεις για το περιστατικό – Μελετούν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας οι ανακριτές – Καταθέσεις από άλλα 30 πρόσωπα.

Αποδεκτό έκανε το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση του 55χρονου το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σχετικά με την επίθεση εναντίον Εθνοφρουρού που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο οδόφραγμα της Λήδρας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 55χρονος παραδέχθηκε μόνο το αδίκημα της επίθεσης, ότι δηλαδή τον έσπρωξε και όχι ότι τον χτύπησε στο πρόσωπο.

Όπως ανάφερε ο ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας, για την υπόθεση αναμένεται να ληφθούν άλλες 30 καταθέσεις και να εξεταστούν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως το συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για το κλείσιμο οδοφραγμάτων, απόφαση η οποία υπενθυμίζεται λήφθηκε ως μέτρο για πρόληψη κατά του κορωνοϊού, ανέβηκαν οι τόνοι και υπήρξε ένταση. Στο βίντεο, το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου, πολίτης φαίνεται να επιτίθεται και κρατώντας πλακάτ να χτυπά Εθνοφρουρό που βρισκόταν στο σημείο και εκτελούσε υπηρεσία.

Οδηγίες Αρχηγού για άμεση διερεύνηση

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, από την πρώτη στιγμή που έτυχε ενημέρωσης, έδωσε άμεσα οδηγίες στον Βοηθό Αρχηγό Επιχειρήσεων, για άμεση και εις βάθος διερεύνηση του επεισοδίου, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

«Τονίζουμε, ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, δεν θα γίνουν ανεκτές, ιδιαίτερα σε βάρος ατόμων που βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα σημερινά γεγονότα, θα διερευνηθούν με σκοπό να εντοπιστεί ο δράστης ή και άλλα πρόσωπα που φαίνονται να λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο επεισόδιο. Τέτοια περιστατικά είναι ανεπίτρεπτα και η Αστυνομία θα επιδείξει μηδενική ανοχή.

Για το συγκεκριμένο επεισόδιο έχει ενημερωθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, καθώς επίσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.»

Cyprustimes

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy