Δημιουργία Πρωταθλήματος Κοριτσιών U13 και αποστολή στην Κρήτη σε φεστιβάλ ανάπτυξης γυναικείου ποδοσφαίρου

Η ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας και η Εκτελεστική Επιτροπή κατά τη χθεσινή συνεδρία της, συζήτησε διάφορα θέματα ενόψει και του προγραμματισμού της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η ΚΟΠ αξιολογώντας τα δεδομένα που προέκυψαν και μετά από την ανταλλαγή απόψεων με τα σωματεία που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Γυναικών Dimco, αποφάσισε να ενισχύσει το πρόγραμμα ανάπτυξης της βάσης και από την επόμενη περίοδο, θα δημιουργηθεί Πρωτάθλημα Κοριτσιών U13 (7X7) και παράλληλα θα συνεχιστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με αλλαγές το Πρωτάθλημα Κοριτσιών U15, που θα μετατραπεί σε Πρωτάθλημα U17 (9Χ9).

Αποστολή στην Κρήτη
Σε μια άλλη εξέλιξη, η ΚΟΠ αποφάσισε τη συμμετοχή με δεκαμελή αποστολή στο «Φεστιβάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου 2020»  που θα διοργανώσει η ΕΠΟ στην Κρήτη, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος της UEFA για ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο μεταξύ 21-24 Απριλίου και εκτός από τις αγωνιστικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή κοριτσιών κάτω των 15, θα περιλαμβάνει σεμινάρια.

Στην αποστολή θα συμμετέχει ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών Άγγελος Τσολάκης, η Υπεύθυνη Ανάπτυξης Γυναικείου Ποδοσφαίρου ΚΟΠ Φρόσω Ππεκρή και οκτώ ποδοσφαιρίστριες κάτω των 15 χρόνων που θα επιλέγουν από τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy