Απόλλων και ΑΕΛ αγκαλιασμένοι στο Λύκειο Πολεμιδιών

Με μια εντυπωσιακή τελετή στο Λύκειο Πολεμιδιών, έπεσε σήμερα η αυλαία του τετραετούς προγράμματος “Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι” που υλοποίησε η ΚΟΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Το πρόγραμμα, το οποίο απευθυνόταν σε μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, άρχισε το 2016 με στόχο την ενημέρωση των μαθητών κατά του ρατσισμού, με κεντρικό μήνυμα ότι, όλοι είμαστε ίσοι, ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, θρησκείας και ικανοτήτων.

Στη σημερινή εκδήλωση στο Λύκειο Πολεμιδιών έδωσαν το παρών τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας καθώς και εκπρόσωποι από Σχολεία από όλη την Κύπρο τα οποία, σε αυτά τα τέσσερα χρόνια συμμετείχαν με διάφορες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα “Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι”.

“Ολοκληρώνουμε με περηφάνεια αυτό τον κύκλο του προγράμματος “Όλοι Διαφορετικοί, Όλοι Ίσοι, εκφράζοντας τη χαρά μας για την ανταπόκριση των μαθητών και των καθηγητών τους στα μηνύματα που θέλαμε να στείλουμε. Ευχαριστούμε το Υπουργείο Παιδείας για την άψογη συνεργασία και ήδη, προετοιμαζόμαστε για παρόμοια προγράμματα τα οποία ελπίζουμε να έχουν την ήδη απήχηση ανάμεσα στους μαθητές”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Οικονομικός Διευθυντής της ΚΟΠ Ανδρέας Μωριάς, Υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος εκ μέρους της ΚΟΠ.

“Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, σε συνεργασία με την ΚΟΠ, στείλαμε σημαντικά κοινωνικά και ανθρωπιστικά μηνύματα στους μαθητές. Αναδείξαμε το ρόλο που μπορεί να έχει το ποδόσφαιρο στην κοινωνία μας και το χρησιμοποιήσαμε ως ένα αντιρατσιστικό εργαλείο”, ανέφερε η Επιθεωρήτρια Φυσικής αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης Ελευθερία Χατζηστεφάνου.

“Ήταν ένα πρόγραμμα που πρόσφερε τα μέγιστα στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση των μαθητών για την ισότητα”, ανέφερε η Διευθύντρια του Λυκείου Πολεμιδιών Μαρία Πολυδώρου Κυριάκου.

Η σημερινή εκδήλωση περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Λυκείου καθώς και αγώνα futsal με τη συμμετοχή της ομάδας του Σχολείου και τη φιλική συμμετοχή των ποδοσφαιριστών Φώτη Παπουλή, Ζοάο Πέδρο, Εμίλιο Ενσούε, Τσάρλισον Μπένσποπ, Γιάννη Γερολέμου, Ράιν Μαέ, Νταβόρ Στρασκόφσκι και Μομσίλο Ράσο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy