Έκανε ρεκόρ μεταγραφών αλλά έβγαλε κέρδος η Λίβερπουλ

Παρά τα 180 εκατ. ευρώ που ξόδεψε για μεταγραφές, η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε το 2019 με κέρδος 50 εκατ., αποδεικνύοντας ότι η δυναμική της την εξασφαλίζει ακόμη και στα μεγάλα ανοίγματα που επιχειρεί.

Η αναδυόμενη δυναμική της Λίβερπουλ την τελευταία τριετία, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Champions League τον περασμένο Μάιο, είχε ως απόρροια να πολλαπλασιαστούν τα έσοδα από τις συμφωνίες σε όλα τα επίπεδα για τους Reds.

Μόνο και μόνο η αύξηση του λαμβάνειν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που έφτασε τα 250 εκατ. συμπεριλαμβανομένων των αγώνων του Champions League, έδρασε ευεργετικά στον ισολογισμό του κλαμπ για το 2019.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε στην ετήσια έκθεσή της, η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την χρονιά με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας κέρδος 50 εκατομμυρίων ευρώ κι όλα αυτά ενώ σημείωσε ρεκόρ μεταγραφών, ξοδεύοντας 180 εκατομμύρια στην περίοδο 2018/19.

Όσο αφορά τον συνολικό όγκο εσόδων, αυτός ανήλθε στα 550 εκατ., τριάντα μόλις λιγότερα από την Γιουνάιτεντ που βρίσκεται σε πτωτική πορεία, μέτρησε μείωση στα δικά της έσοδα και είναι δεδομένο ότι αν δεν προκριθεί στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, οι επερχόμενοι πρωταθλητές της Premier θα είναι και από οικονομικής άποψης το «αφεντικό» στο Νησί.

Πηγή: gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy