ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ: “Να πω ποιοι ήταν οι παίκτες που μας πούλησαν; Τους ξέρω!”

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ, Δημήτρης Σολομωνίδης, ήταν καλεσμένος στον Sports 1 το μεσημέρι και εξέφρασε την πλήρη του αντίθεση με την αποχή του κόσμου της ΑΕΛ και κυρίως των οργανωμένων, λόγω της Κάρτας Φιλάθλου, μίλησε για 5-0 με τον Ολυμπιακό και για τους διαιτητές.

“Τα συγχαρητήριά μου στον προπονητή. Με συνθήκες όχι εύκολες, κατάφερε να χτίσει μια ομάδα που μπορεί να πετύχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα”.

“Θα πω κάτι που θα δυσαρεστήσει ορισμένους αλλά έχει καιρό που το σκέφτομαι… Έχω πολύ παράπονο από τους οργανωμένους της ΑΕΛ, με αυτό το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου. Το λάθος με την Κάρτα είναι πως όταν εισήχθη, δεν πάρθηκαν τα ανάλογα μέτρα. Η αντίδραση των οργανωμένων δεν με ικανοποιεί. Άλλα σωματεία ξεπέρασαν αυτό το πρόβλημα.

Δεν θέλω να επεκταθώ γιατί μπορώ να πω και λόγια που δεν είναι σωστά αλλά το λέω ότι με ενοχλεί αφάνταστα. Που είναι οι οπαδοί; Σήμερα πηγαίνω και βλέπω ένα γκρουπ 15-20 άτομα να προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα. Είμαι πολύ απογοητευμένος. Γιατί η αντίδραση στην Κάρτα να υπερνικά την αγάπη για την ΑΕΛ;

Οι ΑΕΛίστες μου που είναι; Που είναι; Πουθενά! Με ενοχλεί αφάνταστα αυτή η στάση και παίρνω την ευκαιρία που μου τηλεφωνήσατε να το πω. Η δύναμη του ΑΕΛίστα φάνηκε στον τελικό κυπέλλου”.

“Κριτική του Ανδρέα Σοφοκλέους δεν θα κάνω ποτέ μου στα ΜΜΕ. Έχει και αυτός το χέρι του για να πηγαίνει η ΑΕΛ καλά όπως πάει. Η θέση μου εμένα είναι πάντα να στηρίζω τον εκάστοτε πρόεδρο της ΑΕΛ. Μπορεί να διαφωνώ μαζί του για ορισμένα πράγματα… Θα μπορούσε να διευρύνει διοικητικά το σωματείο χωρίς να τους ζητά να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Το είπα και του ίδιου. Με το να λέει ελάτε ή σταματώ, δεν έρχεται κανένας. Τότε που ήμουν εγώ είχαμε ένα συμβούλιο με 27 μέλη. Ξεκινήσαμε με 16 και επειδή υπήρχε ενδιαφέρον φτάσαμε στους 27. Αργότερα είχαμε κάνει το 75μελές συμβούλιο! Άρα δημιουργείς την διοικητική μαγιά… Ο Ανδρέας Σοφοκλέους δεν έχει διοικητική μαγιά. Έχει 1-2 άτομα. Δεν μπορείς να διοικείς ένα σωματείο 10-15 χιλιάδων οπαδών έτσι. Δεν γίνεται… Με το να λες ελάτε κοντά, δεν έρχεται κανένας”.

“Όλα αυτά που γίνονται τώρα δεν είναι τίποτε. Θα ισχύουν και στο μέλλον. Δεν λύνεται αυτό το πρόβλημα και λυπάμαι που το λέω. Το ένα θέμα είναι οι φιλικές σχέσεις. Έλα να σου χαρίσω… Ζούμε στην Κύπρο… Είναι ο γαμπρός μου, ο εξάδελφος μου. Πως θα τα σταματήσεις αυτά; Δεν σταματάνε”.

“Πριν 2-3 χρόνια έκανα μια εκπομπή με τον Κώστα Μαλέκκο και είπα κάποια πράγματα. Μετά με πήρε η Αστυνομία για να έρθει για κατάθεση. Ευχαρίστως… Μιλήσαμε τότε για το Νονό της Κύπρου. Είπα της κοπέλας που ηχογραφούσε να σταματήσει και είπα το όνομα του Νονού. “Μα τούτο ξέρουμε το” μου είπε ο Αστυνόμος”.

“Το δεύτερο κεφάλαιο είναι τα στοιχήματα. Μεγάλο κεφάλαιο. Το έζησα με το 5-0 του Ολυμπιακού τότε που ήμουν πρόεδρος. Ήταν συνταρακτικό γιατί 2-3 μέρες πριν το παιχνίδι, ήρθε η πληροφορία κοντά μου ότι παιζόταν παράνομα το 5-0 στην Κύπρο και ότι την Πέμπτη το βράδυ σταμάτησαν να δέχονται στοιχήματα για το 5-0. Αυτή ήταν η εμπειρία μου με τα στημένα, δεν είχα άλλη. Τι να κάνεις; Να πω τη Δευτέρα ποιοι ήταν οι παίκτες που μας πούλησαν; Τους ξέρω! Αλλά όταν δεν έχεις στοιχεία τι να κάνεις… Τώρα παίζονται στην Κίνα αν είναι δυνατό!”.

“Δυστυχώς είναι παγκόσμιο το θέμα, δεν είναι Κυπριακό φαινόμενο. Και δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πως θα μπορέσουμε στην Κύπρο να εξιχνιάσουμε υποθέσεις. Τουλάχιστον αν μη τι άλλο να περιορίσουμε το κακό”.

“Και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη απλά βοηθούν στο θέμα της προκατάληψης. Φέτος η ΑΕΛ είχε κάποιες στιγμές που έβγαζαν μάτια τα λάθη. Εγώ λέω είναι λάθη αλλά θα δυσκολευτώ να πείσω ότι ήταν λάθη. Λάθη θα γίνονται βέβαια… Αλλά κάποια έβγαζαν μάτια. Εμείς θα φέρουμε το VAR στην Κύπρο, στην Αγγλία σκέφτονται να το φύγουν! Μετρούμε το δάχτυλο του ποδοσφαιριστή για να δούμε αν είναι οφσάιντ. Αφαιρούμε το λάθος που ήταν και λίγο η μαγεία του ποδοσφαίρου. Όχι βέβαια όταν είναι σκόπιμα. Οι Άγγλοι λένε ότι τα λάθη είναι μέρος του ποδοσφαίρου”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy