Δήλωση… βόμβα: “Ο κοροναϊός μπορεί να φέρει ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων”

Η τρομακτική εξάπλωση του κοροναϊού σε όλο τον πλανήτη, έχει θορυβήσει τη ΔΟΕ και κορυφαίο στέλεχος δήλωσε πως δεν αποκλείεται ακόμα και η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Δήλωση… βόμβα: «Ο κοροναϊός μπορεί να φέρει ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων»
   5 SHARES

Δήλωση… βόμβα: «Ο κοροναϊός μπορεί να φέρει ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων»

Η τρομακτική εξάπλωση του κοροναϊού σε όλο τον πλανήτη, έχει θορυβήσει τη ΔΟΕ και κορυφαίο στέλεχος δήλωσε πως δεν αποκλείεται ακόμα και η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο κοροναϊός έχει βάλει σε συναγερμό όλο τον πλανήτη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι αυτός που παρακολουθεί την εξάπλωση της ασθένειας και οι φόβοι πανδημίας έχουν αρχίσει πλέον να είναι περισσότεροι ορατοί από ποτέ. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν νοσήσει ενώ περισσότεροι από 2.700 έχουν πεθάνει εξαιτίας του κοροναϊού.

Σε χώρες όπου τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και υπάρχει έξαρση του κοροναϊού, έχουν ληφθεί μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωσή του και η μετάδοσή του ανάμεσα στους ανθρώπους. Είναι προφανές πως σε αυτές τις περιπτώσεις έχουν επηρεαστεί και τα αθλητικά γεγονότα, δεν συζητάμε καν για την Κίνα όπου η κατάσταση είναι δραματική αλλά και για χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ιταλία που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα κι αποφάσισαν αναβολές πρωταθλημάτων.

Είναι λογικό, συνεπώς, να υπάρχει ανησυχία και για τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που θα διεξαχθούν αργότερα μέσα στο 2020, όπως το Euro αλλά κυρίως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που θα γίνουν στην Ασία και συγκεκριμένα στο Τόκιο. Η δήλωση… βόμβα, λοιπόν, δεν άργησε να έρθει και μάλιστα από υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της ΔΟΕ, που ανέφερε ότι είναι πιθανό η εξάπλωση του κοροναϊού να φέρει ακόμα και την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 του Τόκιο!

«Γύρω σε αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά. Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν τα δικά τους studios. Αν η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους», είπε χαρακτηριστικά ο Ντικ Πάουντ.

Το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, άλλοτε Καναδός κολυμβητής, σχολίασε ακόμα πως «Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, θα βρεθείτε στο Τόκιο. Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα γίνει κανονικά. Συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας».

Αυτό που υπογράμμισε ο Πάουντ, πάντως, είναι πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες ούτε μπορούν να γίνουν σε άλλη πόλη, ούτε σε άλλες ημερομηνίες από τις προκαθορισμένες. «Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως η κατάσταση που δημιουργείται λόγω του κοροναϊού, δεν είναι στα χέρια της ΔΟΕ και σε μια τέτοια περίπτωση «αν η κατάσταση ξεφύγει, όπως ξέφυγε η ισπανική γρίπη στις αρχές του 20ου αιώνα που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε απλά την κατάσταση».

OnSports.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy