“Ήταν ένα κουτσομπολιό…”

Στην εκπομπή «Αιχμές» του Omega μίλησε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο:

Για τα όσα συμβαίνουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Κάποιοι νομίζουν ότι αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο είναι πρωτόγνωρα παγκοσμίως. Υπάρχει πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε, όμως αυτό που συμβαίνει στην Κύπρο συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Στην Ελλάδα έγινε σύσκεψη και ο πρόεδρος της UEFA είπε ξεκάθαρα ότι το ποδόσφαιρο έχει προβλήματα, αλλά μπορεί να τα λύνει μόνο του. Πολλοί το τελευταίο διάστημα λένε ότι φανταστείτε για να βάλουν χέρι στην ΚΟΠ. Το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο, το είπε και πρόεδρος της UEFA στον πρωθυπουργό».

Για το θέμα των φακέλων: «Υπάρχουν δύο μηχανισμοί παραγωγής φακέλων. Η UEFA έχει εργοδοτήσει την ανεξάρτητη εταιρεία Sports Radar που παρακολουθεί το στοίχημα σε όλες τις νόμιμες πλατφόρμες. Εκεί που παρατηρείται ύποπτη δραστηριότητα ανάβει λαμπάκι, στέλνεται έκθεση της UEFA και παρακολουθούν το βίντεο, διαπιστώνεται αν υπήρχε κάποιος που δεν ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του και ετοιμάζεται μια έκθεση. Στους κίτρινους υπήρχε υποψία. Στον κόκκινο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, σχεδόν στο 100%, και καταλογίζεται ευθύνη. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί οι διαβαθμίσεις. Προ τετραετίας είχαμε περάσει αυστηρές ποινές και αυτό είχε αποτέλεσμα στα τελευταία τρία χρόνια να μην έχουμε φάκελο στην πρώτη κατηγορία. Κλείσαμε την πόρτα στην πρώτη και τώρα υπάρχει το φαινόμενο στη δεύτερη κατηγορία, που παρουσιάστηκε προ διετίας. Πήραμε μέτρα με εξοντωτικές ποινές, αλλά θέλουμε να δείξουμε τη βούλησή μας να πατάξουμε το φαινόμενο. Σαν Ομοσπονδία με δικά μας έξοδα εγκαταστήσαμε κάμερες».

Για το δημοσίευμα της Confidencial περί διαφθοράς στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Δεν πήραμε ούτε ένα φάκελο. Ήταν ένα κουτσομπολιό που έφτασε στ’ αυτιά των Ισπανών και το μετέδωσαν. Η ιστορία ήταν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος. Γιατί δεν τον συνέλαβαν».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy