Απαγορεύτηκαν οι κεφαλιές για ποδοσφαιριστές έως 12 ετών!(pic)

Μια ιδιαίτερη απόφαση πήρε η Αγγλική Ομοσπονδία ποδοσφαίρου που αφορά τους ποδοσφαιριστές μέχρι 12 ετών και τον τρόπο που προπονούνται.

Σε μια ενδιαφέρουσα και ταυτόχρονα πρωτόγνωρη απόφαση προχώρησε η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της, οι ποδοσφαιριστές μέχρι 12 ετών δεν θα επιτρέπεται να χτυπούν την μπάλα με το κεφάλι τους κατά την διάρκεια των προπονήσεων.

Σκοπός της απόφασης αυτής είναι να προφυλαχθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές από μελλοντικές επιπλοκές και νευρολογικές παθήσεις.

Η αγγλική ομοσπονδία κατέληξε στην απόφαση αυτή με βάση μια μελέτη που δείχνει ότι ένας ποδοσφαιριστής είναι τρεις φορές πιο πιθανό να πεθάνει από νευρολογική επιπλοκή από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

ΟΙ επίσημοι αγώνες δεν θα επηρεαστούν από αυτόν τον κανόνα μιας και οι κεφαλιές είναι πιο σπάνιες κατά την διάρκεια ενός ματς από ότι στην προπόνηση. Ο κανόνας είναι ήδη σε ισχύ και θα εφαρμόζεται στην Αγγλία, την Σκωτία και την Βόρειο Ιρλανδία.

Σχολιάζοντας την καινοτόμα απόφαση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αγγλικής ομοσπονδίας, Μαρκ Μπούλινχαμ, δήλωσε:

“Η έρευνα μας έδειξε ότι οι κεφαλιές είναι σπάνιες σε παιχνίδια ομάδας νέων οπότε αυτή η απόφαση είναι μια υπεύθυνη πράξη που εξελίσσει τις προπονήσεις, χωρίς ταυτόχρονα να επηρεάζει την χαρά που εισπράττουν τα παιδιά όλων των ηλικιών από έναν αγώνα ποδοσφαίρου”.

Η ανακοίνωση στο twitter:

The FA

@FA

Today we’ve released new guidance for heading the ball in youth football training, providing support for coaches, teachers and parents.

Les Howie, our head of grassroots coaching, explains how the guidelines will work: https://the-fa.com/7w6bc3 

‘The focus is on quality of heading training, rather than quantity’

www.thefa.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy