Οι αγώνες Αταλάντα-Σασουόλο, Βερόνα-Κάλιαρι και Ίντερ-Σαμπντόρια αναβλήθηκαν έπειτα από απόφαση της ιταλικής Κυβέρνησης μετά τα πρόσφατα κρούσματα κοροναϊού.

Ηγειτονική Ιταλία περνάει δύσκολες ώρες, καθώς ο κοροναϊός έκανε την εμφάνιση του με τραγικό αποτέλεσμα δύο νεκρούς, 50 νέα κρούσματα (σ.σ. τα 39 στη Λομβαρδία) και 50 χιλιάδες ανθρώπους σε καραντίνα στη βόρεια Ιταλία.

Η έξαρση του ιού επηρέασε και την αθλητική δραστηριότητα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στις περιοχές που έκανε την εμφάνιση του ο ιός, με περισσότερους από 150 αγώνες σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ να αναβάλλονται.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό, ζήτησε να αναβληθούν όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν τα κρούσματα του κοροναϊού.

Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης οι αγώνες Αταλάντα-Σασουόλο, Βερόνα-Κάλιαρι και Ίντερ-Σαμπντόρια για τη Serie A δεν θα πραγματοποιηθούν σήμερα (23/2), καθώς προέχει η ασφάλεια του κόσμου που επρόκειτο να βρεθεί μαζικά στα γήπεδα.

sport24.gr