Μπινότο: “Δύσκολο να νικήσει η Ferrari στην Αυστραλία”

Προβληματισμός και απογοήτευση κυριαρχούν στο στρατόπεδο της Ferrari μετά τις τρεις πρώτες ημέρες δοκιμών, όπου οι Mercedes και Red Bull ήταν σαφώς πιο γρήγορες από τη Scuderia!

O Mατία Μπινότο αποκόμισε μετά από τις πρώτες δοκιμές την αίσθηση, ότι η Ferrari είναι πιο αργή από τη Mercedes, αλλά και από τη Red Bull. Όντως, η νέα Ferrari SF1000 δεν εντυπωσίασε με τους χρόνους της, ενώ και ο Τότο Βολφ προέβλεψε ήδη από την πρώτη ημέρα ότι το 2020 θα είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Mercedes η Red Bull και όχι η Scuderia.

Red Bull και Άλμπον εντυπωσίασαν στις δοκιμές της Βαρκελώνης.

O διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο, επιβεβαίωσε έμμεσα τον ομόλογό του της Mercedes δηλώνοντας τα εξής: «Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, όπως τον προηγούμενο χρόνο. Οι άλλοι είναι γρηγορότεροι από εμάς. Μας ανησυχεί αυτό; Φυσικά, αφού δεν είμαστε τόσο γρήγοροι, όπως θα επιθυμούσαμε». Αποκαλυπτική είναι και η εξής απάντηση του Μπινότο στο ερώτημα, αν μπορεί να νικήσει η Ferrari SF1000 τη νέα Mercedes W11: «Νομίζω, ότι η Ferrari θα μπορέσει να νικήσει τη Mercedes στην εξέλιξη της σεζόν. Θα τη νικήσει όμως ήδη στην Αυστραλία; Πιθανώς όχι». Αυτό προκύπτει και από το γεγονός, ότι τα επίπεδα απόδοσης της Ferrari κατά τις πρώτες δοκιμές είναι περίπου τα ίδια με τα αντίστοιχα που θα έχει στην Αυστραλία, καθώς δεν θα υπάρξουν μέχρι την έναρξη της σεζόν κάποιες σημαντικές αναβαθμίσεις του κόκκινου μονοθεσίου.

Πολύτιμες οι δοκιμές για τη Ferrari

«Είδαμε ότι η Mercedes και η Red Bull είναι πολύ γρήγορες», επεσήμανε ο 50χρονος μάνατζερ και συμπλήρωσε τα εξής: «Πιστεύω όμως, ότι θα δούμε την πραγματική ταχύτητα την επόμενη εβδομάδα ή στην Αυστραλία. Νομίζω, ότι υπάρχει το απαιτούμενο δυναμικό. Το σημαντικότερο θα είναι, να εξελίξουμε το πακέτο προς τη σωστή κατεύθυνση».

Την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης παρέμεινε ο Λεκλέρ μακριά από την κορυφή με τον όγδοο καλύτερο χρόνο. Τη δεύτερη ημέρα κατατάχθηκε ο Φέτελ με βάση τους χρόνους του έκτος και ήταν γρηγορότερος από τον Χάμιλτον στη Mercedes, αλλά πίσω από τη Red Bull του Άλεξ Άλμπον και από μερικές άλλες ομάδες.

To μονοθέσιο του Φέτελ απομακρύνεται από την πίστα.

Για τον Μπινότο ωστόσο είχαν κάποια άλλα πράγματα μεγαλύτερη σημασία από τους χρόνους. «Αυτές οι τρεις ημέρες ήταν πολύ σημαντικές για εμάς, γιατί συγκεντρώσαμε τουλάχιστον όλα τα στοιχεία που χρειαζόμασταν», εξήγησε ο διευθυντής της ιταλικής ομάδας. Αυτό δεν άλλαξε ούτε μετά τη βλάβη του κινητήρα στο μονοθέσιο του Φέτελ την Παρασκευή το πρωί, καθώς ο Γερμανός ήταν σε θέση να συνεχίσει το απόγευμα τις δοκιμές στη Βαρκελώνη.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy