Λεκλέρ: “Φέτος η Ferrari είναι στα μέτρα μου”

Η δεύτερη χρονιά του Σαρλ Λεκλέρ στη Ferrari σίγουρα θα είναι καλύτερη από πλευράς μονοθεσίου, καθώς πλέον η ομάδα γνωρίζει πολύ καλύτερα τις οδηγικές του συνήθειες.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πήγε πέρυσι στη Ferrari, ύστερα από μια χρονιά στην Alfa Romeo Racing. Ως νέος στην ομάδα, δεν μπορούσαν να ξέρουν ακριβώς τι ζητά από το μονοθέσιό του και όπως είναι φυσιολογικό, πήγαιναν «ψάχνοντας» σχεδόν όλο το χρόνο. Φέτος, μετά την πρώτη ημέρα των χειμερινών δοκιμαστικών, ο Σαρλ Λεκλέρ λέει ότι τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα έχουν αλλάξει πάρα πολύ.

Οι δηλώσεις του Σαρλ Λεκλέρ

«Υπάρχει πάρα πολλή δουλειά πίσω από αυτό που βλέπετε. Πέρυσι η ομάδα σημείωνε συνεχώς τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά μου, για να με γνωρίσουν καλύτερα ως οδηγό και να μου προσφέρουν όσα χρειάζομαι ώστε να αποδίδω τα μέγιστα μέσα στην πίστα. Προσπάθησαν να προσαρμόσουν το αυτοκίνητο στις οδηγικές μου συνήθειες και το έκαναν. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά φέτος. Αυτό από μόνο του, είναι ένα βήμα μπροστά. Από εκεί και πέρα το αυτοκίνητο ανταποκρίνεται στις συνήθειες και των δύο οδηγών και αλλάζει σημαντικά με μικρές ρυθμίσεις.

Αυτό είναι και καλό αφού προσπαθούμε και εμείς να προσαρμοστούμε σε αυτό. Ακόμη δεν έχουμε πιέσει στο έπακρο όμως έχουμε καταλάβει τι παίζει με το φετινό μας αυτοκίνητο. Οι αλλαγές στην προσαρμοστικότητα του αυτοκινήτου όμως, δεν έγιναν μόνο για να ικανοποιηθούμε περισσότερο εγώ με τον Σεμπάστιαν. Έγινε για να μπορούμε να φτιάχνουμε ιδανικά set-up σε κάθε διαφορετική πίστα. Σίγουρα μας βοηθά πολύ, αλλά θα μας δώσει προβάδισμα και στις πίστες που μέχρι τώρα, δεν ήταν και στις… αγαπημένες μας και ήμασταν πίσω από τον ανταγωνισμό» είπε ο Σαρλ Λεκλέρ.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy