“Άπιαστος” ο Μπότας στις χειμερινές δοκιμές της Formula 1

Ο Βαλτέρι Μπότας στην πρωινή περίοδο των δοκιμαστικών, κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση και να θέσει τον καλύτερο χρόνο που έχουμε δει μέχρι στιγμής στα χειμερινά δοκιμαστικά του 2020.

Πολύ καλά τα πάει με το νέο μονοθέσιο ο Βαλτέρι Μπότας. Ο πιλότος της Mercedes έκανε πολύ γρήγορους γύρους το πρωί και τελικά, κανείς δεν μπόρεσε να τον φτάσει, με χρόνο στο 1 λεπτό και 15,732 δευτερόλεπτα, τον ταχύτερο που έχουμε δει ως τώρα στα φετινά χειμερινά δοκιμαστικά. Ο Φινλανδός, χρησιμοποίησε την πιο μαλακή γόμα της Pirelli. Σε αντίθεση με τη Mercedes, η Ferrari δεν ξεκίνησε καλά.

Το μονοθέσιο του Σεμπάστιαν Φέτελ «έμεινε» από κινητήρα και προκάλεσε την πρώτη κόκκινη σημαία της ημέρας καθώς χρειάστηκε να το φορτώσουν σε φορτηγό, για να επιστρέψει στο γκαράζ. Ο Εστεμπάν Οκόν βρίσκεται πίσω από τον Μπότας, στη δεύτερη θέση και ο Λανς Στρολ με τη Racing Point του, στην τρίτη θέση. Ο Οκόν ολοκλήρωσε 76 γύρους στην πρωινή περίοδο των δοκιμαστικών, μένοντας πίσω μόνο από τον Φερστάπεν που ολοκλήρωσε 86 γύρους! Ο Κβίατ, βρέθηκε στην τέταρτη θέση και ο Φερστάπεν, στην πέμπτη.

Τζιοβινάτσι, Σάινθ, Γκροζάν και Φέτελ, ακολουθούν. Πρόβλημα είχε και η Williams σήμερα, αφού και εκείνη αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του μονοθεσίου της. Το οδηγούσε ο Νίκολας Λάτιφι, κάνοντας 44 γύρους. Στην απογευματινή περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών θα υπάρξουν αλλαγές. Για παράδειγμα, ο Χάμιλτον θα πάρει τη θέση του Μπότας, ενώ οι Αλεξάντερ Άλμπον, Λάντο Νόρις, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Πιέρ Γκασλί και Κέβιν Μάγκνουσεν θα επιστρέψουν στην πίστα.

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy