Ελεύθεροι υπό όρους μέχρι τη δίκη στις 17/3 οι Μασιάς και Κωνσταντίνου

Ελεύθεροι υπό όρους μέχρι τη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 αφέθηκαν με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οι Δημήτρης Μασιάς (πρόεδρος Αγίας Νάπας) και Ανδρέας Κωνσταντίνου (διαιτητής), οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για καταδολίευση και αδικήματα κατά παράβασης του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Αγώνων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Η δικαστής μετά από νομική μάχη που δόθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο αποφάσισε όπως οι δύο κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι υπό τρεις όρους.

1. Θα παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

2. Θα πληρώσουν εγγύηση ύψους 75.000 ευρώ με δύο αξιόχρεους εγγυητές.

3. Θα παρουσιάζονται τρεις φορές τη βδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή) σε αστυνομικό τμήμα.

Δικηγόρος του Δημήτρη Μασιά είναι ο Κρίς Τριανταφυλλίδης και του Αντρέα Κωνσταντίνου ο Άντρος Πελεκάνος. Δόθηκε νομική μάχη για την παραμονή ή όχι των δύο ύποπτων στις Κεντρικές Φυλακές έως την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο Κρις Τριανταφυλλίδης εκπροσώπησε τον πρόεδρος της Αγίας Νάπας και υπέβαλε σφοδρότατη ένσταση στο αίτημα της κατηγορούσας αρχής για παραμονή των δύο ύποπτων στις Κεντρικές Φυλακές. Ο γνωστός δικηγόρος τόνισε αρχικά ότι «εάν τέτοια αδικήματα υποβάλλονταν καθημερινά, θα χρειάζονταν δέκα σωφρονιστικά ιδρύματα» και ακολούθως τόνισε πως οι δύο κατηγορούμενοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για την μεταχείριση που έτυχε από την Αστυνομία ο πελάτης του, υποστηρίζοντας πως σε εννέα ημέρες έμεινε σε οκτώ διαφορετικούς αστυνομικούς σταθμούς. «Θέλετε να ακούσετε πως συμπεριφέρθηκαν στον Κατηγορούμενο 1 (σ.σ. Μασιάς) Τον πήραν στην Ορόκλινη, μετά στην Αραδίππου και μετά στη Λεμεσό. Οκτώ αστυνομικούς σταθμούς σε εννέα μέρες», ανέφερε στο δικαστήριο ο Κρις Τριανταφυλλίδης, επισημαίνοντας πως η κοινή γνώμη τους έχει ήδη καταδικάσει και ο μοναδικός τρόπος να περάσει το σωστό μήνυμα στην κοινωνία είναι το αγαθό της ελευθερίας.

Ο Άντρος Πελεκάνος που εκπροσωπεί τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει μόνο τις 3 από τις 9 κατηγορίες του κατηγορητηρίου. Είπε, επίσης, πως η κατηγορούσα αρχή θα στηριχθεί σε «περιστασιακή μαρτυρία». «Η Αστυνομία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις αποφάσεις ενός διαιτητή σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Ξέρετε τι κάνουν; Παίρνουν διάφορους παράγοντες και ποδοσφαιριστές και τους ερωτούν».

Υπενθυμίζεται ότι ο διαιτητής, Ανδρέας Κωνσταντίνου και πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου β κατηγορίας, Δημήτρης Μασιάς ηλικίας 33 και 39 ετών αντίστοιχα, φέρεται να εμπλέκονται σε υπόθεση, για τα αδικήματα της συνωμοσίας, της χειραγώγησης αγώνα και της παράβασης του νόμου περί ΚΟΑ. Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν από τις 3 μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2020 και αφορούν τον ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε μεταξύ Οθέλλου Αθηένου και Αγίας Νάπας για τη β κατηγορία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, στο γήπεδο του Οθέλλου στην Αθηένου.>

Η Αστυνομία έχει λάβει σημαντικές μαρτυρίες τόσο από τον πρόεδρο του σωματείου Οθέλλος Αθηένου όσο και από ποδοσφαιριστή της ομάδας, έχει λάβει και άλλες καταθέσεις από εμπλεκόμενους, ενώ έχει στα χέρια της δύο βίντεο: ένα από τον αγώνα Οθέλλος – Αγία Νάπα και ένα από το υποστατικό του προέδρου του Οθέλλου που συνδέεται με την υπόθεση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy