Δραματική σύγκρουση στον αγώνα Daytona 500(video)

Στους αγώνες ταχύτητας το παραμικρό λάθος μπορεί να οδηγήσει σε τρομακτικά αποτελέσματα. Ο Ράιαν Νιούμαν συμμετείχε στον αγώνα Daytona 500 όταν το αυτοκίνητο που ήταν πίσω του, τον έσπρωξε και έχασε τον έλεγχο με τεράστια ταχύτητα. Τον χτύπησαν κι άλλοι αγωνιζόμενοι που βρίσκονταν πιο πίσω και σερνόταν για πολλά μέτρα, με το πλάι του αυτοκινήτου, στην άσφαλτο της πίστας.

Η κατάστασή του θεωρούταν κρίσιμη όταν τον έβγαλαν από το αγωνιστικό, όμως διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο και γρήγορα οι γιατροί είπαν ότι τα τραύματά του, δεν απειλούν τη ζωή του. Φαίνεται ότι οι ενέργειες που έγιναν το 2017, σχετικές με την ασφάλεια των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, έπιασαν τόπο.

Οι υπεύθυνοι των αγώνων NASCAR απαίτησαν υψηλότερες προδιαγραφές στα roll cage, διαφορετική δομή στους τοίχους της πίστας και αρκετά ακόμη, με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετά πιο ασφαλή σε τέτοια περιστατικά. Πριν από τον αγώνα Daytona 500, o Ντόναλντ Τραμπ έδωσε την εκκίνηση και παρέλασε με τη θωρακισμένη προεδρική λιμουζίνα του στην πίστα, ακολουθούμενος από τα συμμετέχοντα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

gazzetta.gr

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy