Είμαστε σε θέση να αποστείλουμε την έκθεσή μας στην ΟΥΕΦΑ

Η Ομόνοια εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

“Οι καθημερινές εξελίξεις στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου επιβεβαιώνουν στον απόλυτο βαθμό τα όσα η συντριπτική πλειοψηφία της φίλαθλης κοινής γνώμης πίστευε για χρόνια, όπως επίσης και όσα αναφέραμε σε ανακοίνωσή μας στις 9 Ιανουαρίου και σε συνέντευξη τύπου στις 27 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε πως μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησαν σωρεία φάκελοι από την ΟΥΕΦΑ αρκετοί εκ των οποίων αποκαλύφθηκαν αργοπορημένα από την ΚΟΠ, βομβιστικές επιθέσεις σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου, δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το μέγεθος της διαφθοράς στο ποδόσφαιρό μας και για στάβλο του Αυγεία, διακοπή των πρωταθλημάτων, όπως και συλλήψεις Προέδρου/Μάνατζερ και Διαιτητή. Το πιο πρόσφατο είναι τα στοιχεία από την Ισπανική Αστυνομία για προσυνεννοήσεις αποτελεσμάτων αγώνων για το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Μάλιστα τα στοιχεία αυτά η Αστυνομία Κύπρου τα κατείχε από το 2019.

Εφόσον αποδεδειγμένα υπάρχουν τα στοιχεία που καθημερινά αρκετοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης και του Κυπριακού Ποδοσφαίρου ζητάνε σχετικά με διαπλοκή και διαφθορά στο ποδόσφαιρό μας, επιβάλλεται να αξιοποιηθούν από τις Αρχές του Κράτους. Έχουμε τις αμφιβολίες μας αλλά αισιοδοξούμε, καθώς αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να αποδείξει το Κράτος τη βούλησή του για να καθαρίσει τον Στάβλο, αλλά και να στείλει το μήνυμα στους πολίτες ότι μπορούν να του εμπιστευθούν επιπλέον στοιχεία που ενδεχομένως να κατέχουν.

Εκτιμούμε πως τώρα είμαστε σε θέση να αποστείλουμε την έκθεσή μας στην ΟΥΕΦΑ. Από την συνέντευξη τύπου που παραθέσαμε μέχρι σήμερα σημειώθηκε καταιγίδα σχετικών γεγονότων και συνεπώς ήμασταν υποχρεωμένοι να αναμένουμε τις καθημερινές εξελίξεις ώστε να τις συμπεριλάβουμε και αυτές στην έκθεση.

Μετά από όλα αυτά, η ΚΟΠ μας έχει επιβάλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για δηλώσεις και αναφορές μας που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας. Εισήγησή μας προς την ΚΟΠ είναι όπως άμεσα ανασταλεί ο κανονισμός που αφορά τις δηλώσεις, τουλάχιστο μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Τα χρήματα που έχουν ήδη πληρώσει οι ομάδες για τέτοιου είδους δηλώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, εισηγούμαστε όπως προσφερθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της επιλογής των ομάδων”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy