Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός της Λεμεσού, ο γιατρός της Κύπρου

Απεβίωσε στις πέντε το απόγευμα ο Δρ Αμέρικος Αργυρίου,  ο άνθρωπος που αφοσίωσε τη ζωή  για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νοητική στέρηση και  «πατέρας» του ιδρύματος Θεοτόκος.
Ο γιατρός της Λεμεσού, ο γιατρός της Κύπρου, απεβίωσε στις πέντε το απόγευμα, πλήρης ημερών, σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού, όπου είχε εισαχθεί την προηγούμενη μέρα με πνευμονικό οίδημα.

Ο Αμέρικος Αργυρίου υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της Κύπρου. Το 1970, αποχώρησε από το νοσοκομείο Λεμεσού και  δημιούργησε την πρώτη ιδιωτική παιδιατρική κλινική στη Λεμεσό, εξοπλισμένη με 4 θερμοκοιτίδες.

Ταυτόχρονα, τον Νοέμβριο του 1969, ίδρυσε  το Ίδρυμα «Θεοτόκος», το οποίο πρώτο στόχο είχε τη δημιουργία οικοτροφείου για τη φροντίδα των βαριά υστερημένων παιδιών και την εκπαίδευση και ανάπτυξη των ελαφρότερα υστερούντων παιδιών.  Στη συνέχεια  προχώρησε στη δημιουργία αλυσίδας ιδρυμάτων, συνδέσμων και υπηρεσιών στη Λεμεσό για απεξάρτηση από το Ίδρυμα, εμπλέκοντας πολλούς εθελοντές, συνεργάτες και φίλους του έργου του.
Το 1988 ίδρυσε το Κέντρο Πρόληψης Πνευματικής Καθυστέρησης, καθιερώνοντας εθνικά προγράμματα, καλύπτοντας ολόκληρο τον πληθυσμό της Κύπρου, εντελώς δωρεάν.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy