Ο Σουμπίνιο σκόραρε την ίδια αγωνιστική με δύο διαφορετικές ομάδες

Σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια ο Σουμπίνιο γίνεται ο μοναδικός παίκτης στην ποδοσφαιρική ιστορία που την ίδια αγωνιστική συμμετείχε και σκόραρε με δύο διαφορετικές ομάδες. Το sport-fm. gr θυμάται.

Ανασύροντας τα ξεθωριασμένα αρχεία που έχουν βυθιστεί στα αραχνιασμένα συρτάρια μπορεί να ανακαλύψει κανείς πάσης φύσεως αξιοθαύμαστες προσωπικές επιδόσεις, οι οποίες αποτελούν ρεκόρ στο ποδόσφαιρο.

Ρεκόρ περίεργα (όποτε ο Φλαμινί βρισκόταν στην σύνθεση της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς, εκείνη δεν έχασε ποτέ). Πολλές φορές και παράδοξα (τόσο το πρώτο, όσο και το τελευταίο γκολ του θρύλου της Σέλτικ, Χένρικ Λάρσον, στο γήπεδο των Σκοτσέζων ήταν εις βάρος της Σέλτικ· το πρώτο ήταν αυτογκόλ και το τελευταίο ήταν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στην παλιά του ομάδα).

Ωστόσο, όσο εξονυχιστικά και αν ψάξει κάποιος δεν θα βρει ανάλογη ιστορία σε παγκόσμια κλίμακα με εκείνη του Σουμπίνιο.

Ο ΟΦΗ υποδέχεται την ΑΕΚ για την 7η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος και οι οικοδεσπότες θριαμβεύουν με σκορ 3-1. Θεμέλιος λίθος της σπουδαίας νίκης είναι ο Σουμπίνιο που σημειώνει το δεύτερο γκολ και δημιουργεί το τρίτο.

Το ημερολόγιο γράφει 15 Φεβρουαρίου του 2012 και ο Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Παναιτωλικό στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η αναμέτρηση αυτή είχε αναβληθεί από τις 22 Οκτωβρίου, ημερομηνία που αρχικά είχε οριστεί για να διεξαχθεί το παιχνίδι .

Οι οικοδεσπότες, που βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμονος, μάχονται για να παραμείνουν στην κατηγορία. Αποδίδουν εξαιρετικά, επικρατούν με σκορ 2-0 και η δαμόκλειος σπάθη του υποβιβασμού που μέχρι πρότινος κρεμιόταν πάνω από τα κεφάλια τους απομακρύνεται πρόσκαιρα. Μια σπίθα φωτός αχνοφαίνεται στο βάθος της ερεβώδους σήραγγας, καθώς ο σύλλογος αναρριχάται στο βαθμολογικό πίνακα και ξεφεύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Μεθυσμένοι από το νέκταρ της επιτυχίας οι φίλαθλοι των γηπεδούχων αποθεώνουν τον 25χρονο τότε Μαρινάλντο Σισέρο Ντα Σίλβα, η απλά Σουμπίνιο, που πέτυχε δύο γκολ…

«Μισό λεπτό, κάτι δεν πάει καλά», θα σκεφτούν οι περισσότεροι. Και όμως δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Βλέπετε, ύστερα από την βραχύβια παραμονή του στους Κρητικούς, ο Βραζιλιάνος μετακόμισε στο Λεβαδειακό.

MVP εις διπλούν

Το πιο σουρεαλιστικό της υπόθεσης, δεν είναι όλα όσα εξιστορήθηκαν παραπάνω. Ο πολυδιάστατος μέσος βρέθηκε ταυτόχρονα υποψήφιος για MVP με τον Λεβαδειακό, ενώ προτάθηκε και για το βραβείο του ομορφότερου γκολ της αγωνιστικής. Το τελευταίο, αφορούσε το γκολ που πέτυχε με τους «μελανόλευκους».

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να τετραγωνίσουμε τον κύκλο.

Για την ιστορία ο Σουμπίνιο έχει περάσει επίσης από τους: Εθνικό Πειραιώς, Ολυμπιακό, Πανσερραϊκό και Ατρόμητο Αθηνών.

sport-fm.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy