Στην Κύπρο η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια mountain bike Kate Courtney

H Αμερικανίδα λαμβάνει πρώτη φορά μέρος στο Cyprus Sunshine Epic και μαζί με τους Kulhavy, Langvad, Frischknecht και Wawak, συμπληρώνει μία ομάδα πρωτοκλασάτων αθλητών που θα συμμετέχουν στον αγώνα

Μέρος συνάντησης μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας ποδηλασίας γίνεται για ακόμη μία χρονιά η Κύπρος. Μερικοί από τους πιο επιτυχημένους ποδηλάτες του κόσμου θα καταφθάσουν στην Κύπρο για να λάβουν μέρος στον ιστορικό αγώνα Cyprus Sunshine Epic. Ανάμεσά τους, για πρώτη φορά θα αγωνιστεί η Αμερικανίδα Kate Courtney, παγκόσμια πρωταθλήτρια  Mountain Bike το 2018. Η Courtney θα αγωνιστεί μαζί με την Erin Huck, αφού φέτος όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται σε ζευγάρια.

Η Αμερικανίδα μαζί με τη συναθλήτριά της, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει, αφού θα βρει απέναντί της την πολυνίκη του Cyprus Sunshine Epic, Annika Langvad. H Δανή ποδηλάτης, μετράει τέσσερις πρωτιές στον ιστορικό αγώνα (2010, 2012, 2015, 2019) και πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του αγώνα, αφού έχει κατακτήσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι Langvad και Courtney αγωνίστηκαν μαζί και κέρδισαν το Cape Epic to 2018.

Ένα ακόμη δίδυμο με πολύ καλές πιθανότητες για την πρώτη θέση, η Emily Batty, Καναδή πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης του Ρίο και η Βρετανίδα Evie Richards, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Cyclo Cross το 2016 και το 2018.

Φαβορί οι Τσέχοι στους Άντρες

Μεγάλες μάχες αναμένεται να γίνουν και στους Άντρες, αφού και εκεί θα διεκδικήσουν την πρωτιά πολύ δυνατά δίδυμα. Το μεγάλο φαβορί, δεν είναι άλλο από τους Τσέχους Kulhavy και Skarnitzl, με τους δύο ποδηλάτες να κουβαλούν πολύ σημαντικές διακρίσεις στις πλάτες τους. O Jaroslav Kulavy, Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο και Αργυρός στο Ρίο, και δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, θα επισκεφθεί την Κύπρο για να αγωνιστεί στο Cyprus Sunshine Epic για πολλοστή φορά. Ο συμπατριώτης και ταίρι του στον αγώνα Jan Skarnitzl, ήταν ο νικητής των περσινών «Αυξεντείων» και μαζί με τον Kulhavy θα επιδιώξει να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Kulhavy και Skarnitzl θα βρουν απέναντί τους τον συμπατριώτη τους Οndrej Cink, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 8 της Παγκόσμιας Κατάταξης και θα αγωνίζεται με τον περσινό νικητή του περσινού αγώνα Bartlomiej Wawak.

Την πρώτη θέση του αγώνα θα διεκδικήσει ένα επίσης ισχυρό δίδυμο από την Ελβετία. Ο Andri  Frischknecht, πρωταθλητής Ευρώπης το 2017, θα αγωνιστεί μαζί με τον συμπατριώτη του Matthias Stirnemann στο Cyprus Sunshine Epic και αναμένεται να δώσουν μία σκληρή μάχη με τους Τσέχους.

Η μάχη της… Πορτοκαλί Φανέλας

Η μάχη για την κατάκτηση της “Πορτοκαλί Φανέλας” των νικητών του Sunshine Epic αναμένεται να κρατήσει μέχρι και την τελευταία ημέρα των αγώνων. Η τελευταία διαδρομή στην περιοχή Μάντρα του Καμπιού στο Μαχαιρά, μια από τις πιο κλασικές διαδρομές στον κόσμο του Mountain Bike, απαιτεί υψηλες δεξιότητες αλλά και σθένος από τους αθλητές από την αρχή μέχρι το τέλος. Η διαδρομή έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας με αρκετά τεχνικά σημεία και απότομες ανηφόρες. Η εύκολη πρόσβαση του κοινού σε σημεία της διαδρομής που προσφέρουν θέαμα, αναμένεται να προσελκύσει όλους τους φίλους της ποδηλασίας για να απολαύσουν τις μάχες των μεγαλύτερων ονομάτων της ποδηλασίας.

To Cyprus Sunshine Epic διεξάγεται μεταξύ 27 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου. Ο αγώνας είναι μία διοργάνωση της Activate Cyprus σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, Υπό την Αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Μεγάλος χορηγός είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, ενώ χορηγοί είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Skoda, η UNICARS και η SIXT.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ.

H διοργάνωση διεξάγεται με την στήριξη και τη φιλοξενία των Κοινοτήτων Λυθροδόντα, Κόρνου και Πυργών. Στηρίζουν επίσης η ασφαλιστική Atlantic, η Shimano, η ΕΤΑΠ Λάρνακας, η OPT Cycling και το Cyclo Shop.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy