Νέο ρεκόρ συμμετοχών στο Λεμεσιανό καρναβάλι

Σε ατμόσφαιρα Λεμεσιανού Καρναβαλιού πραγματοποιήθηκε χθές 13 Φεβρουαρίου 2020, στις 12 το μεσημέρι στο εστιατόριο ΕΨΙΛΟΝ στη Μαρίνα Λεμεσού η δημοσιογραφική διάσκεψη για το Λεμεσιανό Καρναβάλι 2020, όπου παρουσιάστηκε ο «Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης», το πρόγραμμα και τα νέα στοιχεία που θα εμπλουτίσουν το φετινό Λεμεσιανό Καρναβάλι.

Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού, κύριος Νίκος Σύκας, αφού διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη, επεξήγησε τον λόγο απουσίας του. Ανέφερε ότι οι επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου για αναβάθμιση του Καρναβαλιού, μας δίνουν περαιτέρω κίνητρο για να πετύχουμε και φέτος το στόχο μας. Διανύουμε τον δεύτερο χρόνο του στρατηγικού πλάνου μας για αναβάθμιση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού και οι αλλαγές που γίνονται κάθε χρόνο προσθέτουν ουσιαστική αξία τόσο στης πόλη μας, όσο και στην Κύπρο.

Το Καρναβάλι ως η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή στον τόπο μας, μέσω των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Δήμος Λεμεσού, προσφέρει ένα πολυδιάστατο 11ήμερο γεμάτο διασκέδαση και ξεγνοιασιά. Ως αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης μας, οι εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβάλιού προσφέρονται πάντα δωρεάν για όλο το κόσμο δημιουργώντας πίστη αισιοδοξίας αλλά και ισότητα όλων των πολιτών.

Τόνισε ότι το Λεμεσιανό Καρναβάλι έχει καταφέρει να γίνει ένας σημαντικός θεσμός για το Κράτος και ιδιαίτερα για το Υφυπουργείο Τουρισμού όπου με τη στήριξη του, μας δίνεται η ευκαιρία να μεγιστοποιήσουμε την προβολή του στο εξωτερικό ως τουριστικό προϊόν.

Το Λεμεσιανό Καρναβάλι κατάφερε να ενταχθεί στα 10 καλύτερα του κόσμου και το μοναδικό που βρίσκεται στο Νοτιοανατολικότερο σημείο της Ευρώπης. Είναι μοναδικό γιατί συνδυάζει καντάδα με τους Κανταδόρους του, άρματα και ομάδες πεζών. Τη παρακαταθήκη του όμως αποτελεί ο πρωταγωνιστικός ρόλο των παιδιών μας, με την παιδική Καρναβαλίστικη παρέλαση που γίνεται την πρώτη Κυριακή του 11ημέρου αναδεικνύοντας τη μελλοντική επιτυχία του με άξιους συνεχιστές. Για πρώτη φορά φέτος θα προπορεύεται της παιδικής παρέλασης ο Βασιλιάς Λεμέσιος Μαχαραγιάς της πόλης, με το εντυπωσιακό του άρμα και τη συνοδεία του.

Στην Μεγάλη Παρέλαση η οποία φέτος θα γίνει την 1η Μαρτίου συμμετέχουν 120 ομάδες από τις οποίες οι 95 παρελαύνουν με τα δικά τους σατιρικά ή θεματικά άρματα. Αναμένεται ότι φέτος οι καρναβαλιστές θα ξεπεράσουν τις 25.000.  Επίσης θα παρελάσουν μεγάλες σατιρικές κατασκευές του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες αναβιώνουν το παλιό καρναβάλι της Λεμεσού και σατιρίζουν την επικαιρότητα. Η εξέδρα των επισήμων και του κοινού μεγαλώνει φέτος στα 100 μέτρα μήκος έξω από το Λανίτειο Αθλητικό Κέντρο, ενώ σε άλλο σημείο της διαδρομής τοποθετείται για πρώτη φορά νέα εξέδρα 50 μέτρων για να φιλοξενήσει ελεύθερα οικογένειες και παιδιά. Έχει γίνει σημαντική αναβάθμιση στον ήχο της παρέλασης και γίνονται επαφές για απευθείας μετάδοση της παρέλασης σε μεγάλες οθόνες κατά μήκος της διαδρομής.

Σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις του Δήμου μας φέτος θα παρευρίσκεται ο Βασιλιάς Λεμέσιος, ο Μαχαραγιάς της πόλης με τη συνοδεία του. Στις παιδικές χορωδίες φέτος συμμετέχουν και οι Μαζορεττούλες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Επίσης φέτος  στον  μεγάλο χορό της Πέμπτης παρουσιάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα με τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Σημαντικό στοιχείο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού είναι ότι, ως ταυτότητα έχει αναγνωριστεί από μεγάλους οργανισμούς που στηρίζουν την αξία του θεσμού και  επενδύουν με τις χορηγίες στην αναβάθμιση του.

Στη συνέχεια απηύθυνε τις ευχαριστίες του προς τους χορηγούς του φετινού καρναβαλιού, στην Επιτροπή Καρναβαλιού, στους υπηρεσιακούς αλλά και στις εκατοντάδες εθελοντές που χωρίς αυτούς Καρναβάλι δεν γίνεται. Ευχαρίστησε επίσης το εστιατόριο Έψιλον της PNS restaurants για την φιλοξενία της δημοσιογραφικής διάσκεψης.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy