Φάσκει και αντιφάσκει ο Πάπουτσος με δηλωσεις του

O πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου Γιώργος Πάπουτσος μίλησε το μεσημέρι στον Sports 1

Η ΚΟΠ ζήτησε τη διαγραφή του Ανδρέα Κωνσταντίνου. Συμφωνείτε; “Εμείς θα συμφωνήσουμε εάν η ΚΟΠ μας παρουσιάσει τεκμηριωμένα γιατί διέγραψε τον διαιτητή. Πρόσφατα αξιολογήθηκε στους καταλόγους της Α’ κατηγορίας. Ξεκίνησε με ταλέντο και έδειξε ποιότητα. Για να έρθει η ΚΟΠ να διαγράψει, σίγουρα θα έχουν διαφανεί κάποιες σημαντικές αθλητικές παραλήψεις ή κάτι άλλο που εμείς δεν γνωρίζουμε. Η ΚΟΠ θα μας ενημερώσει για να έχουμε άποψη και οφείλουμε και εμείς να εφαρμόσουμε το Καταστατικό μας”.

Αν φανεί ότι δεν εμπλέκεται; Δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη.“Να ξεχωρίσουμε το ποινικό με το αθλητικό. Δεν σημαίνει πως αν κάνει παραλήψεις στο αθλητικό κομμάτι, είναι ένοχος ποινικά. Ίσως στο δικαστήριο να μην αποδειχθεί ποινική ενοχή. Όμως στο αθλητικό κομμάτι, αν αυτοί που αξιολογούν τον διαιτητή βρίσκουν ότι έχει κάνει αθλητικές παραβάσεις, τότε σίγουρα η ΚΟΠ πρέπει να παρέμβει. Εμείς δεν καταδικάζουμε και δεν στοχοποιούμε κανένα. Και είναι άδικο από όλο αυτό τον Κυκεώνα, η κατάληξη να είναι η τιμωρία ενός και μόνο διαιτητή. Οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αναζητούμε την τιμωρία του παντός ενόχου, όχι μόνο από τις τάξεις των διαιτητών”.

Για τους ξένους διαιτητές και το κόστος; Μια τετράδα Κύπριων διαιτητών στοιχίζει συνολικά 1700 ευρώ για έναν αγώνα πρώτης κατηγορίας, ενώ η κάθοδος ενός τρίου ξένων διαιτητών στοιχίζει από 9000 μέχρι 12000 αφού προστίθενται και άλλα έξοδα (ταξίδι, διαμονή) πέραν της αμοιβής τους.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy