Μέσα Απριλίου θα παραδοθεί η Α΄ Δημοτική αγορά!

Ο δημοτικός σύμβουλος Κρίστης Δημητρίου αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα έργα που πρόκειται να αναβαθμίσουν ποιοτικά και αισθητικά τη Λεμεσό. Διατηρώντας το παραδοσιακό κυπριακό στοιχείο, εγκαινιάζεται για το κοινό, μέσα Απριλίου, η υπό ανακαίνιση Α` Δημοτική Αγορά Λεμεσού, τη διαχείριση της οποίας ανέλαβε η κοινοπραξία Prosperity Group.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση έχει ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο πως η Α Δημοτική Αγορά θα παραδοθεί στα μέσα του Απρίλη. “Ξοδεύονται αρκετά χρήματα για την ανακαίνιση του ιστορικού Παντοπωλείου και υπάρχει μια αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει τον ιστορικό αυτό χώρο. ”
Το κόστος του έργου ανάπλασης θα φτάσει περί τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη έχει διατεθεί το 70% του χώρου προς ενοικίαση, ο οποίος θα περιλαμβάνει 14 εστιατόρια με κυπριακή, ελληνική, ασιατική και ιταλική κουζίνα και γύρω στα 15 καταστήματα με παραδοσιακά κυπριακά και τουριστικά προϊόντα.
Σχετικά με το χώρο στάθμευσης το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις για αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους πολίτες.

Όσον αφορά την Πλατεία Ηρώων ο κ. Δημητρίου ανέφερε “περιμένουμε τις προτάσεις και ιδέες των αρχιτεκτόνων ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα σχέδια και τις προτάσεις και να προχωρήσουμε σε υλοποίηση του έργου, κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021, ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις για καθαριότητα και συμμάζεμα του χώρου. Ενέργειες οι οποίες μειώνουν την εικόνα στο κέντρο της Πόλης πρέπει να καταγράφονται και να δίνονται λύσεις.”

Μέσα Απριλίου ανοίγει τις πόρτες της η ανακαινισμένη Α’ Δημοτική Αγορά της Λεμεσού!

Ο δημοτικός σύμβουλος Κρίστης Δημητρίου αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα έργα που πρόκειται να αναβαθμίσουν ποιοτικά και αισθητικά τη Λεμεσό. Διατηρώντας το παραδοσιακό κυπριακό στοιχείο, εγκαινιάζεται για το κοινό, μέσα Απριλίου, η υπό ανακαίνιση Α` Δημοτική Αγορά Λεμεσού, τη διαχείριση της οποίας ανέλαβε η κοινοπραξία Prosperity Group.Παρά το γεγονός ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση έχει ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο πως η Α Δημοτική Αγορά θα παραδοθεί στα μέσα του Απρίλη. "Ξοδεύονται αρκετά χρήματα για την ανακαίνιση του ιστορικού Παντοπωλείου και υπάρχει μια αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει τον ιστορικό αυτό χώρο. "Το κόστος του έργου ανάπλασης θα φτάσει περί τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη έχει διατεθεί το 70% του χώρου προς ενοικίαση, ο οποίος θα περιλαμβάνει 14 εστιατόρια με κυπριακή, ελληνική, ασιατική και ιταλική κουζίνα και γύρω στα 15 καταστήματα με παραδοσιακά κυπριακά και τουριστικά προϊόντα.Σχετικά με το χώρο στάθμευσης το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής ο κ. Δημητρίου ανέφερε πως υπάρχουν σκέψεις για αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους πολίτες.Όσον αφορά την Πλατεία Ηρώων ο κ. Δημητρίου ανέφερε "περιμένουμε τις προτάσεις και ιδέες των αρχιτεκτόνων ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τα σχέδια και τις προτάσεις και να προχωρήσουμε σε υλοποίηση του έργου, κάτι το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2021, ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις για καθαριότητα και συμμάζεμα του χώρου. Ενέργειες οι οποίες μειώνουν την εικόνα στο κέντρο της Πόλης πρέπει να καταγράφονται και να δίνονται λύσεις."

Geplaatst door Lemesos TvNews op Donderdag 13 februari 2020

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy