Ανά πάσα στιγμή και άλλες συλλήψεις

Οι δηλώσεις του:

Για την έρευνα: «Ευελπιστούμε και εμείς να καταλήξουν οι έρευνες. Φαίνεται πως ο κόσμος και οι παράγοντες ομάδων έχουν ευαισθητοποιηθεί και δίνουν πληροφορίες στην αστυνομία».

Το χρονικό: «Μετά το παιχνίδι του Οθέλλου και της Αγίας Νάπας υπήρξε μια βάσιμη εικασία πως μπορεί να υπάρχει κάτι το ύποπτο στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι ανακριτές του ΤΑΕ προσέγγισαν άτομα και εξασφάλισαν γραπτές μαρτυρίες. Έτσι δυο πρόσωπα είχαν συλληφθεί και σήμερα είναι στα δικαστήρια».

Για το Red Button: «Η μαρτυρία η αρχική εξασφαλίστηκε απ’ τους ανακριτές πριν εξασφαλίσουμε δεδομένα απ’ το λογισμικό. Ακολούθησε το λογισμικό και τώρα έχουμε όλο το υλικό. Είναι ανώνυμες αλλά έρχονται και ενισχύουν την αρχική μαρτυρία. Το τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει πως έρχονται δειλά δειλά μαρτυρίες για χειραγώγηση αγώνων και είναι σημαντικό για την δουλειά της αστυνομία».

Για τις πληροφορίες: «Οι πληροφορίες έρχονται στην αστυνομία και διασταυρώνονται με μαρτυρίες. Οποιαδήποτε πληροφορία έρχεται κοντά μας είναι σημαντική. Θέλω να καλέσω τον κόσμο και τους παράγοντες του ποδοσφαίρου να επικοινωνούν είτε επώνυμα, είτε ανώνυμα, είτε απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να μας παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία. Οι πληροφορίες για να μπορέσουν να τεκμηριωθούν και να μετατραπούν σε μαρτυρίες χρειάζεται δουλειά».

Για το αν οι πληροφορίες του Red Button αρκούν: «Μια ανώνυμη πληροφορία χρειάζεται αρκετή δουλειά για να γίνουν τεκμήρια. Η προσπάθεια είναι οι πληροφορίες αυτές να γίνονται μαρτυρίες και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμη και σε συλλήψεις».

Για το πως προχωρά η αστυνομία:«Δεν επικεντρωνόμαστε στα 2-3 πρόσωπα και μόνο. Αναζητούμε περισσότερη μαρτυρία. Θα ληφθούν 50-60 ακόμη καταθέσεις. Θα αναζητηθεί μαρτυρία ώστε να υπάρξουν τεκμήρια και να κατατεθούν ενώπιων του δικαστηρίου».

Για το αν θα υπάρξουν άλλες συλλήψεις: «Στο στάδιο αυτό η μαρτυρία που υπάρχει αφορά τα δυο πρόσωπα. Είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης και μπορεί ανά πάσα στιγμή να υπάρξουν και άλλες μαρτυρίες και συλλήψεις».

Για την επόμενη μέρα στην έρευνα:«Είμαστε σε αρχικό στάδιο και θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε αυτά που έχουμε στα χέρια μας. Να ενημερώσουμε πως για φάκελους που ήρθαν απ’ την UEFA γίνονται έρευνες και προσπαθούμε με τη βοήθεια και άλλων φορέων να καταπολεμήσουμε αυτή τη μάστιγα».

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy