Tα χρώματα της νέας Mercedes F1 του Χάμιλτον (pics)

Τρεις ημέρες πριν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθεσίου της  παρουσίασε η Mercedes τα χρώματά του για το 2020, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι θα παραμείνει για χρόνια στη Formula 1.

Aσημί και πράσινο πετρόλ είναι τα δύο χρώματα, που θα κυριαρχούν και στα νέα μονοθέσια της Mercedes. Αναμενόμενο βέβαια, όμως για τη σεζόν 2020 έκανε η γερμανική ομάδα την έκπληξη και πρόσθεσε σε αυτά και μερικές πινελιές κόκκινου, δηλαδή του βασικού χρώματος της Ferrari. Η Mercedes έβαψε με τους νέους χρωματικούς συνδυασμούς ένα από τα περυσινά της αυτοκίνητα και το παρουσίασε σήμερα στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης ενός νέου χορηγού της. Πρόκειται για τoν βρετανικό όμιλο επιχειρήσεων ΙΝΕΟS και η πενταετής συμφωνία υπογραμμίζει σύμφωνα με τον διευθυντή της Mercedes, Τότο Βολφ, την επιθυμία τους να συνεχίσουν για χρόνια στη Formula 1.

Κόκκινο Airbox και πτερύγια

Το κόκκινο Airbox

Για χάρη του νέου χορηγού μπήκαν για πρώτη φορά στα Ασημί Βέλη κόκκινες αποχρώσεις, οι οποίες εντοπίζονται στο Airbox και στα κάθετα πτερύγια της μπροστινής αεροτομής. Πάνω σε αυτές τις κόκκινες επιφάνειες υπάρχει το λογότυπο του ομίλου INEOS με λευκά γράμματα. Στην εκδήλωση εξήγησε ο Τότο Βολφ, ότι ένας από τους λόγους παραμονής της Mercedes στην κορωνίδα των αθλημάτων είναι και η προηγμένη υβριδική τεχνολογία των σημερινών μονοθεσίων. Όπως δήλωσε ο Αυστριακός, «η Formula 1 είναι σε κάθε περίπτωση το παράθυρο προς την υβριδική τεχνολογία. Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο δεν αξιολογείται όπως πρέπει, γιατί στην αρχή της εποχής των V6 υβριδικών κινητήρων είχε υποεκτιμηθεί. Πρέπει όμως να τονίζουμε πραγματικά περισσότερο αυτό το θέμα. Από αυτή την άποψη μας αρέσει η Formula 1ως πλατφόρμα».

Περίπλοκες διαπραγματεύσεις

Kόκκινα και τα κάθετα πτερύγια της μπροστινής αεροτομής

Ο Βολφ αποκάλυψε επίσης τους λόγους, που δεν έχουν υπογράψει ακόμη οι ομάδες την ανανέωση των συμβολαίων τους με τη Liberty Media για μετά το 2020. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του «πρέπει να βρούμε ακόμη μερικές λύσεις. Αυτή η διαδικασία διαρκεί. Αφορά περίπλοκα συμβόλαια μεταξύ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA, των κατόχων των εμπορικών δικαιωμάτων και όλων των ομάδων. Χρειάζεται χρόνος γι αυτά, επειδή ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Ο διευθυντής της Mercedes δήλωσε πάντως, ότι «όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τη βούληση και την επιθυμία, να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα πριν ξεκινήσει η σεζόν 2021».

Τα κίνητρα του Χάμιλτον και του Μπότας

Το λογότυπο του νέου χορηγού στην πίσω αεροτομή

Προηγουμένως έχουμε ωστόσο τη σεζόν 2020, στην οποία θεωρείται και πάλι φαβορί η Mercedes μετά την κατάκτηση έξι σερί πρωταθλημάτων στους οδηγούς και στους κατασκευαστές. Για τον Λιούις Χάμιλτον το κίνητρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι τεράστιο, καθώς σε μία τέτοια περίπτωση θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του μεγάλου Μίκαελ Σουμάχερ. Κάτι που πριν λίγα χρόνια θεωρούνταν απλησίαστο! Πολλά παίζονται βεβαίως και για τον άλλον οδηγό της Mercedes, τον Βάλτερι Μπότας. Το συμβόλαιο του Φιλανδού με τα Ασημί Βέλη λήγει στα τέλη του 2020 και ο μόνος σίγουρος τρόπος για να το ανανεώσει είναι να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 εφέτος.

gazzetta.grΤο νέο μονοθέσιο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy