“Η κάθοδος των ξένων διαιτητών θα γίνει πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος” 

Μετά από περίπου 2,5 ώρες ολοκληρώθηκε η άτυπη γενική συνέλευση της ΚΟΠ. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διαιτησία και η κάθοδος ξένων διαιτητών, ενώ έγινε ενημέρωση για την κάθοδο εμπειρογνωμόνων της UEFA για τους φακέλους με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης υπήρξαν διαφωνίες και αντιπαραθέσεις όμως ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας εξερχόμενος δήλωσε πως οι ομάδες συμφώνησαν στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

Παράλληλα, ο κ. Κούμας τόνισε πως θα υπάρξουν ακόμη δύο συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πως δε θα επιτρέψει σε κανένα να κάνει την ΚΟΠ «αρένα» των μικροπολιτικών διαφωνιών. O πρόεδρος της Ομοσπονδίας πάντως επισήμανε πως η κάθοδος των ξένων διαιτητών θα γίνει πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

 

 

“Συζήτηση μεταξύ ηγεσίας της ΚΟΠ και Σωματείων για διάφορα θέματα και να πάρουμε τον παλμό των Σωματείων μας. Υπήρξαν και αντιπαραθέσεις κρατώ όμως ότι αποφασίσαμε τον δρόμο ομαλοποίησης και να φέρουμε το ποδόσφαιρο μας εκεί που του αξίζει. Κανένας άλλος δεν θα λύσει τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Σίγουρα εισηγήσεις και παραινέσεις από την πολιτεία, θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναντήσεις. Ακούμε όλους τους πολιτικούς χώρους ακούμε εισηγήσεις και από αυτούς που μας κατηγορούν όμως εμείς θα λύσουμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψω όσο είμαι πρόεδρος της ΚΟΠ να γίνει η ΚΟΠ αρένα μικροπολιτικών διαφορών. Θα δούμε τις εισηγήσεις τους”.

Για το αν είναι εφικτό να λυθούν τα προβλήματα: “Είναι μονόδρομος για εμάς. Πρέπει να γίνει μια πορεία από όλους για να επανέλθει το ποδόσφαιρο στη σωστή βάση. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα δεκαετιών. Τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία υπάρχουν και στο ποδόσφαιρο. Εμείς που είμαστε το ποδόσφαιρο, θα το φέρουμε εκεί που του αξίζει διότι είναι οξύμωρο μια χώρα να παλεύει για την 15η θέση, η Εθνική μας να κάνει βήματα μπροστά, να είμαστε ο καλύτερος πρεσβευτής της Κύπρου στο εξωτερικό. Σήμερα είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά θα πορευτούμε για να φέρουμε το ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει”.

Για τα μικρά σωματεία και τους φακέλους που ήρθαν: “Δυστυχώς αναγκάστηκε η ομοσπονδία να επιβάλει ποινές, μπορεί να είναι και άδικες. Είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε ενάντια στην χειραγώγηση αγώνων, το ποινικό δεν είναι δικό μας. Είμαστε σε άμεση επαφή με τις αρχές και την ΟΥΕΦΑ για να μπορέσει να ολοκληρωθεί επιτέλους και στην Κύπρο το ποινικό για να τελειώσει αυτή η ιστορία. Αντιλαμβάνεστε πονώ τα σωματεία μας, δεν είναι σκοπός να μην τους δίνουμε λεφτά ή να τους παίρνουμε αλλά είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε. Ξέρουν και τα ίδια τα σωματεία ότι είμαστε δίκαιοι και ότι εκεί που θα δούμε μέτρα βελτίωσης θα επανέλθουμε”.

Για το αν βγήκε κλίμα ενότητας: ” Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το κυπριακό ποδόσφαιρο και να είναι υγιές πρέπει να προχωρήσουμε”.

Για ξένους διαιτητές: “Ενημέρωσα τα σωματεία. Ξεκινά η κάθοδος των ξένων διαιτητών. Θα ξεκινήσει πριν τα πλέι οφ για κάποιους αγώνες. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι σε εξέλιξη. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουμε να φέρουμε στην Κύπρο διαιτητές για να ενισχύσουν και να βοηθήσουν τον Κύπριο διαιτητή και να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια παιχνίδια τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω γκρουπ. Θα είναι από διάφορες χώρες”.

Για το αν έγινε εισήγηση από Σωματείο να αποχωρήσει ο πρόεδρος διαιτησίας και αντικατάσταση του με εν ενεργεία διαιτητή: “Δεν θέλω να σχολιάσω, ανταλλάχτηκαν απόψεις και διάφορες εισηγήσεις. Αυτό που βγήκε είναι ότι δεν έχει να κάνει τόσο με πρόσωπα όσο με την αλλαγή της κουλτούρας και εκεί θα επικεντρωθούμε”.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy