Noσοκομείο Λεμεσού: Στα πρόθυρα να δώσουν μαζικές παραιτήσεις εννέα γιατροί

Στα πρόθυρα να δώσουν μαζικές παραιτήσεις από το τμήμα πρώτων βοηθειών του γενικού νοσοκομείου Λεμεσού είναι οι εννέα εναπομείναντες γιατροί, δήλωσε στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ η διευθύντρια του Φαίδρα Ιωαννίδου, τονίζοντας ότι ο κόμπος έφτασε στο κτένι.

Σε μια κραυγή απόγνωσης για την κατάσταση στο τμήμα αναφέρθηκε σε αναλήθειες από μέρους του ΟΚΥΠΥ σχετικά με τη στελέχωση των Πρώτων Βοηθειών υπογραμμίζοντας ότι τα ΘΑ πρέπει να εκλείψουν, ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό αλλά έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο.

Το τμήμα πρώτων βοηθειών, εξήγησε η κυρία Ιωαννίδου, είναι υποστελεχωμένο τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αναφέροντας ότι έχουν παραιτηθεί τον τελευταίο χρόνο έξι γιατροί ενώ οι εναπομείναντες είναι στα όρια τους καθώς εργάζονται ακόμα και στα οφ τους για να βγαίνουν οι βάρδιες.

Επισήμανε ότι τον τελευταίο χρόνο οι εισαγωγές ασθενών υπερβαίνουν τις κλίνες αναφέροντας ότι χθες υπήρχαν έως το βράδυ 27 περιπτώσεις ασθενών στις Πρώτες Βοήθειες που έπρεπε να εισαχθούν για περαιτέρω νοσηλεία και μέχρι το πρωί παρέμεναν 22, ενώ ο ΟΚΥΠΥ δήλωνε δημόσια ότι είχαν όλοι τακτοποιηθεί. Σημείωσε ότι οι κλίνες είναι 14 ενώ υπάρχουν και 2 για πολύ επείγοντα περιστατικά. Οπότε, πρόσθεσε, με τα 22 περιστατικά που ήταν ακόμη το πρωί στο τμήμα και τους άλλους ασθενείς που προσήλθαν οι γιατροί αναγκάζονται να εξετάζουν μέσα στο δωμάτιο διαλογής και σε καρέκλες του τμήματος. Πόσο μάλλον, είπε, που δεν υπάρχουν τουαλέτες και ντους για όλους αυτούς τους ασθενείς στις Πρώτες Βοήθειες.

Η κυρία Ιωαννίδου είπε ότι το υπουργείο υγείας και ο ΟΚΥΠΥ είναι ενήμεροι για την κατάσταση και πρόσθεσε ότι η ίδια έχει υποβάλει γραπτές εισηγήσεις. Επισήμανε ακόμη ότι με την ένταξη στο ΓΕΣΥ πάρα πολλοί ασθενείς όταν δεν βρίσκουν έγκαιρα ραντεβού στον προσωπικό τους γιατρό παραπέμπονται στις Πρώτες βοήθειες και κάλεσε τον ΟΑΥ να επιλύσει το πρόβλημα αυτό. Οι ασθενείς, οι γιατροί και οι νοσηλευτές τόνισε, απαιτούν σεβασμό και αξιοπρέπεια.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy