Χιόνια στον Μόλο…

“Ο νέος είναι ωραίος μα πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς … λέει το πολύ-τραγουδημένο λαϊκό άσμα και τείνω να πιστεύω ότι από σήμερα κιόλας είναι ο νέος ύμνος του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου!

Ο κύβος ερριφθη, λέει, απόφαση της ΚΟΠ για κάθοδο ξένων διαιτητών – «Ο Νεος» για το Πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας Ανδρών.

Προς στιγμήν, σταματάω το γράψιμο και κοιτάζω έξω, μήπως και ρίχνει χιόνι και δεν το έχω πάρει χαμπάρι, έστω κι αν εδώ στην ωραία Λεμεσό δεν χιονίζει ποτέ. Σήμερα, ίσως να χιονίσει, συνταρακτικό γεγονός οι νιφάδες στο μόλο, εξίσου συνταρακτικό γεγονός και η κάθοδος ξένων διαιτητών στην Κύπρο.

Μα! για κάτσε μια στιγμή, η απόφαση αυτή έχει γίνει αποδεκτή από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κύπρου – «Ο Παλιός». Αν εν κακό τζιαι ξόριστον που λέγανε τζιαι στα χωρκά μας. Θα το στρώσει σας λέω παιδιά το χιόνι και εσείς που σουλατσάρετε στον εναέριο δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε!

Κάτσε να ξαναδιαβάσω δηλώσεις, μπας και γλυτώσουμε τα έξτρα έξοδα από την αγορά χιονοπέδιλων! Δεν θα έρχονται ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς, λέει, αλλά εκεί και όπου κριθεί απαραίτητο. Ίσως να έρθουν σε 1-2 ματς κάθε αγωνιστική, ίσως και σε κανένα ματς.

Προβληματίστηκα παίδες! Δηλαδή τι; Θα συνεδριάζει η ΚΟΠ για κάθε αγωνιστική και θα κρίνει ποιοι αγώνες χρειάζονται το Νέο και ποιοι όχι; Με ποια κριτήρια θα γίνονται οι επιλογές των αγώνων; Και ο Παλιός τι θα κάνει; Θα έχει λόγο σε αυτή την επιλογή; Η μήπως πάλι, θα ζητάνε την άποψη των Σωματείων; Και εάν η ΚΟΠ εμμένει στον Παλιό ενώ το σωματείο αναζητάει κάτι Νέο;

Σας το λέω, ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Τρίτη επιλογή δεν βλέπω. ΟΚ! παιδιά το παραδέχομαι, με διακατέχει ένας έντονος κυνισμός, όχι αδίκως θα λέγα, αλλά για το καλός νοούμενο συμφέρον του τόπου ετούτου ας σωπάσω, προς το παρόν τουλάχιστον, σωπάστε και εσείς και ας περιμένουμε να δούμε τελικά ποιο από τα δυο ισχύει, ο γιαλός ή τον αρμένισμα;

Τέλος θα σας συμβούλευα όπως, καλού κακού, προμηθευτείτε όλοι με τα σχετικά, χιονοπέδιλα, snowboard, έλκηθρα κλπ, μπας και χιονίσει τελικά και δούμε ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο.

 

Της Τζίνας Κωνσταντίνου

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy