Ποδοσφαιριστής οργάνωσε ταξίδι με παράνομους μετανάστες

Απίθανη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν νεαρό Μαροκινό ποδοσφαιριστή, ο οποίος θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα του, αποκάλυψε η εφημερίδα «Al Sabah», χωρίς να ορίζει χρονικά πότε έλαβαν χώρα τα γεγονότα.

Ο 23χρονος Γιασίν Μαγιού, μέσος της ομάδας RS Μπερκάν (πρώτης κατηγορίας, δεύτερη στο πρωτάθλημα και έναν βαθμό πίσω από την Γουιντάντ Καζαμπλάνκα), οργάνωσε ένα (αποτυχημένο) ταξίδι 18 παράνομων μεταναστών με προορισμό τις ευρωπαϊκές ακτές.

Ο ίδιος, ο οποίος έφτασε να αποτελέσει μέλος της ολυμπιακής ομάδας της χώρας του, παραδέχεται σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία ότι, παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται εδώ και έξι χρόνια στην ομάδα, είχε πολλές στερήσεις και το μόνο που έκανε ήταν να ψάχνει τρόπους (;) για να εξασφαλίσει το μέλλον του.

Ο Μαγιού συντόνισε την αγορά ενός σκάφους μέσω των χρημάτων που έδωσαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έπρεπε να καταβάλουν έκαστος από 30 χιλιάδες ντιρχάμς (περί τα 2.800 ευρώ) για την αγορά του σκάφους και τα καύσιμα, με τον ποδοσφαιριστή να δωροδοκεί τις τοπικές Αρχές για να μην σταματήσουν την βάρκα.

Ο 23χρονος εξηγεί στην καταγεγραμμένη συνομιλία ότι η συνοριακή ακτοφυλακή του Μαρόκου δεν επέτρεψε να φύγει η βάρκα λόγω της κακοκαιρίας, αλλά δεν προχώρησε στην κατάσχεσή της. Μετά την αποτυχημένη απόπειρά του, ο Μαγιού πούλησε την βάρκα, η οποία βρίσκονταν στο όνομά του.

Αυτή η ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση όσων είχαν πληρώσει και απαιτούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, με αποτέλεσμα η ιστορία να διαρρεύσει στον Τύπο και να φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον Μαγιού, ο οποίος βρίσκεται αυτή την εποχή στην Γαλλία, χωρίς να γνωρίζει κανείς πως έφυγε από την χώρα.

 

gazzetta.gr

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy