Επιστροφή στις νίκες για ΑΕΛ, σταμάτησε το αήττητο σερί του Απόλλωνα!

Μετά από τέσσερις αγώνες η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες, ενώ ο Απόλλωνας είδε το αήττητο σερί των εφτά αγώνων να διακόπτεται. Οι “γαλαζοκίτρινοι” επικράτησαν με 2-0 με δύο τέρματα του Μαέ.

Ο αγώνας:

Με τον Απόλλωνα στη σέντρα ξεκίνησε ο αγώνας και τις δύο ομάδες να ξεκινούν τις προσπάθειες τους. Μόλις στο 3΄ένα φάουλ του Αβραάμ πέρασε ανεκμετάλλευτο καθώς προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας πλασέ τον Μολ. Στο 5΄και πάλι η ΑΕΛ απείλησε με φάουλ αλλά η άμυνα του Απόλλωνα έδιωξε σε κόρνερ, που έφερε νέο κόρνερ χωρίς να υπάρξει κάτι το ιδιαίτερο. Οι «γαλάζιοι» στο 8΄κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή με τον Αγκίρε να το εκτελεί απευθείας χωρίς αποτέλεσμα και να καταγράφει την πρώτη τελική του Απόλλωνα.

Στο 11΄ο Απόλλωνας με ωραίους συνδυασμούς μπήκε με τον Πέδρο από δεξιά στην περιοχή της ΑΕΛ, αλλά έκανε λάθος επιλογή χάνοντας ευκαιρία για να απειλήσει. Το παιχνίδι άρχισε να «μυρίζει» ντέρμπι αφού στο 13΄ο Χουράδο έχασε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του να αποκρούει ο Μολ, ενώ στο 14΄ο Γιαννιώτας ισοφάρισε τις μεγάλες ευκαιρίες για τον Απόλλωνα, πλασάροντας μόνος τη μπάλα άουτ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» για ένα δίλεπτο απείλησαν την άμυνα του Απόλλωνα με δύο απανωτά κόρνερ από το 17΄μέχρι και το 19΄χωρίς κάτι το αξιόλογο. Στο 24΄τρία συνεχόμενα κόρνερ από την ΑΕΛ δεν είχαν κάτι το αξιόλογο, ενώ σε ένα από αυτά οι της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σακέττι. Στο 29΄η άμυνα του Απόλλωνα έκανε το λάθος με τον Χουράδο να πλασάρει και τον Μολ να αποκρούει εντυπωσιακά και να στερεί σίγουρο γκολ!

Ο Απόλλωνας είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο μισάωρο, έβγαινε όμως επικίνδυνα στην επίθεση κυρίως από δεξιά με Πέδρο. Στο 34΄ωραία κομπίνα Πέδρο, Ενσούε σε κόρνερ με αποδέκτη τον Γιαννιώτα, που σούταρε και η μπάλα αποκρούστηκε από την άμυνα, ενώ στην επαναφορά η σέντρα του Πέδρο και μετά από διώξιμο του Βοζίνια έφτασε στον Αγκίρε που έπιασε το βολέ με τη μπάλα να κτυπά στον Χάρη Κυριάκου και να περνά σε κόρνερ. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Κυριάκου.

Στο 40΄ο Μεντόγιεβιτς πήρε κίτρινη κάρτα αφού ανέτρεψε τον Γιαννιώτα λίγο έξω από την περιοχή. Στο 41΄ο Γιαννιώτας ανέτρεψε τον Αβραάμ από πίσω και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα. Η κίνηση αυτή του Γιαννιώτα προκάλεσε εκνευρισμό με αλληλοσπρωξίματα που είχε ως αποτέλεσμα άλλες δύο κίτρινες κάρτες σε Σελίμοβιτς και Αγκάνοβιτς. Στο 45΄ένα φάουλ του Αβραάμ από δεξιά για την ΑΕΛ έφερε μια κεφαλιά του Χουράδο που πέρασε έξω. Μετά και τα τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας ξεκίνησε με μια αλλαγή αφού τη θέση του Γιαννιώτα πήρε ο Περέιρα. Στο 51΄ο Μολ έδιωξε μια επικίνδυνη σέντρα μετά από φάουλ της ΑΕΛ, ενώ στο 54΄και πάλι ο Μολ για τον Απόλλωνα ήταν εκεί αφού σε συνδυασμό Μαέ με Χουράδο ο τελευταίος δεν έπιασε όπως ήθελε το πλασέ για να καταλήξει στο Μαέ και πάλι που πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Στο 57΄ο Γκαστανάγια δέχθηκε την κίτρινη κα΄ρτα σε φάουλ από πίσω στον Μπένσοπ. Η ΑΕΛ μπήκε εξασκώντας πίεση στον Απόλλωνα και στο 59΄μετά από σέντρα του Αγκάνοβιτς ο Μαέ έπιασε την κεφαλιά που πέρασε έξω από τα δοκάρια.

Στο 66΄η ΑΕΛ και μετά από λάθος εκτίμηση της άμυνας με τον Μαέ έκανε το 1-0, αφού Σάλαι και Σακέττι δεν κατάφεραν να σταματήσουν. Στο 70΄έγινε η δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα με τον Σακέττι να αποχωρεί και στη θέση του να μπαίνει ο Ματέι σε μια προσπάθεια από τους “γαλάζιους” να γίνουν πιο πιεστικοί. Στο 72΄ο Στραβσκόφσκι δέχθηκε κίτρινη κάρτα αφού σταμάτησε την υποσχόμενη αντεπίθεση του Απόλλωνα. Ο Βοζίνια έσωσε την ΑΕΛ από την ισοφάριση με εκπληκτική απόκρουση διώχνοντας κόρνερ δυνατό σουτ του Ματέι.

Στο 77΄αλλαγή για την ΑΕΛ με τον Αγκάνοβιτς να παραχωρεί τη θέση του στον Αντάμοβιτς, ενώ στο ίδιο λεπτό και πριν την αλλαγή ο Σάλαι για τον Απόλλωνα δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Νέα αλλαγή για την ΑΕΛ με τον Τόρρες να μπαίνει στη θέση του Χουράδο. Στο 80΄μετά από κάθετη του Παπουλή ο Μπένσοπ έπιασε το πλασέ που ήταν πολύ άστοχο. Ο Σάλαι στο 81΄έδωσε τη θέση του στον Πίττα σε μια προσπάθεια από τον Απόλλωνα να γίνει πιο επιθετικός και να “κυνηγήσει” την ισοφάριση.

Στο 84΄η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή στην περιοχή, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, όμως ο διαιτητής πήρε τη φάση πάνω του. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μαέ στο 86΄κάνοντας το 2-0. Ο σκόρερ των δύο τερμάτων της ΑΕΛ, Μαέ έδωσε τη θέση του στον νεοφερμένο Μαίντεβατς. Στο 90+3 ο Κυριακού δέχθηκε κίτρινη κάρτα, ενώ το φάουλ που εκτέλεσε ο Ματέι απέκρουσε ο Βοζίνια. Δεν υπήρξε κάτι άλλο στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων του αγώνα, τίποτα δεν άλλαξε με την ομάδα της ΑΕΛ να παίρνει τη νίκη με 2-0 και να επανέρχεται στις νίκες.

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy