Στη Λεμεσό ρωσική φρεγάτα

Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε χθες, η ρωσική φρεγάτα του πυραυλικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Admiral Essen.

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο έφτασε στην Κύπρο για ανεφοδιασμό, αφού το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναμένεται να αναχωρήσει από το λιμάνι Λεμεσού, αύριο στις τέσσερις το απόγευμα.

Όπως μεταδίδεται από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, το γραφείο τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αναφέρει ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο, «στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου έδεσε στην Κύπρο ώστε να αναπληρώσει προμήθειες και καύσιμα ενώ το πλήρωμα θα κάνει ένα διάλειμμα στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης κατά τον ελεύθερο χρόνο που θα έχει».

Η φρεγάτα Admiral Essen πραγματοποιεί αποστολές σε «απομακρυσμένα» ύδατα από τον Δεκέμβριο του 2019.

To Admiral Essen ανήκει στην κλάση Admiral Grigorovich. Πρόκειται για  ελαφρές φρεγάτες πολλαπλού ρόλου ειδικά σχεδιασμένες και προορισμένες για την Μαύρη Θάλασσα.

Τα πλοία αυτής της κατηγορίας έχουν εκτόπισμα περίπου 4.000 τόνων, ταχύτητα 30 κόμβων και διάρκεια 30 ημερών. Το Admiral Essen είναι οπλισμένο με πυραύλους Kalibr, σύστημα πυραυλικής αυτοάμυνας Shtil-1, πυροβόλο όπλο 100 χιλ. A-190, πυροβόλο όπλο άμυνας, εκτοξευτήρα ρουκετών RBU-6000 και τορπίλες και μπορεί να μεταφέρει ένα ελικόπτερο Ka-27 -31).

Πηγή: ΚΥΠΕ

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy