Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται το πρωί τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη κι αργότερα μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί μέχρι το απόγευμα γενικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα προσήνεμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Μετά τα μεσάνυχτα, οι άνεμοι τοπικά, κυρίως στα προσήνεμα παράλια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, στα ανατολικά και στα νότια παράλια και μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι το πρωί κατά τόπους μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας, κυρίως στα βόρεια, στα ανατολικά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, θα χιονίζει κατά διαστήματα. Αργότερα, ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να καταστεί γενικά κυρίως αίθριος. Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως σε κάποιες παράλιες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Κυριακή.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 75 εκατοστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy