“Να στεφθούμε πρωταθλήτριες…”

Η έμπειρη και καταξιωμένη διεθνής αριστερή οπισθοφύλακας της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας, Apollon Ladies, Κική Κυνοσίδου, παραχώρησε συνέντευξη σε Ελλαδικό μέσο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Εθνική Γυναικών στην οποία αποτελεί βασικό στέλεχος, στην ομάδα των Ladies, αλλά και στη ζωή της στην Κύπρο.

Η Κική Κυνοσίδου φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στην Πάφο και τα τελευταία 8 ποδοσφαιρικά έτη ανήκει στο έμψυχο δυναμικό των Apollon Ladies. Η ίδια έχει γευτεί αρκετές επιτυχίες, κατακτήσεις πρωταθλημάτων και Κυπέλλων αλλά είχε και πολλές ευρωπαικές συμμετοχές.

Ήρεμη και προσηλωμένη θα αναλύσει ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις και γνωρίζει να παίζει σωστά τα χαρτιά της, καθώς την βοηθούν τα μοναδικά της χαρακτηριστικά. Διακατέχεται από ειλικρίνεια και ευαισθησία, ενώ η Κική καλύπτει τα αμυντικά νώτα με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεί αξιόπιστη λύση για τα μετόπισθεν της ομάδα της, αλλά και για την ”Γαλανόλευκη” εθνική ομάδα! Επίσης έχει το θάρρος να εκφράζει αυτό που σκέφτεται χωρίς να την ενδιαφέρουν οι συνέπειες!

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε:

Ακολουθεί η προσωπική συνέντευξη από την 31χρονη διεθνή αμυντικό των Apollon Ladies,Κική Κυνοσίδου,με καταγωγή από την Ξάνθη.

1.Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και ποια στοχεία σου κέντρισαν το ενδιαφέρον γύρω από αυτό το άθλημα;

‘Ξεκίνησα να παίζω μπάλα με αγόρια στην ηλικία των 8 ετών και στα 14μου χρόνια πήγα για πρώτη φορά σε γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα.Το άθλημα αυτό μου κέντρισε το ενδιαφέρον,διότι ήταν δημοφιλές και παρατηρούσα πως βελτιωνόμουν πολύ καλά με την πάροδο του χρόνου!”

2.Σε ποιες ομάδες αγωνίστηκες και πόσα έτη φοράς την φανέλα των Apollon Ladies;

”Αγωνίστηκα στον ΠΑΟΚ,στην Πάφο και εδώ 8 χρόνια ανήκω στο έμψυχο δυναμικό του Apollon Ladies.”

3.Ποιοι ομαδικοί στόχοι έχουν τεθεί για την φετινή αγωνιστική χρονιά;

”Πρωταρχικός και βασικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και ένα καλύτερο βήμα στο Champions League Γυναικών.”

4.Διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στο κυπριακό και το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο;

”Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει παραπάνω ανταγωνισμό σε σχέση με την Κύπρο και οι ελληνικές ομάδες είναι περισσότερες και προσπαθούν για την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου.”

5.Με αφορμή τον πρόσφατο αγώνα της Εθνικής Γυναικών εναντίον της παγκόσμιας υπερδύναμης Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη,πιστεύεις πως ο Έλληνας έχει αγκαλιάσει το γυναικείο ποδόσφαιρο;

”Δυστυχώς ο Έλληνας έχει ακόμα ταμπού πως η γυναίκα δεν είναι γεννημένη για ποδόσφαιρο!Όμως με κάποιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον ευαίσθητο αυτό χώρο,οι φίλαθλοι αρχίζουν να το δέχονται σιγά-σιγά σε σχέση με το εξωτερικό που τα γήπεδα κατακλύζονται από κόσμο σε κάθε αγώνα του γυναικείου ποδοσφαίρου.”

6.Όσον αφορά την προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας Γυναικών,αλλά και τα ματς που ακολουθούν με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2021;

”Γνωρίζουμε την υπερδύναμη της Γερμανίας,η οποία είναι το απόλυτο φαβορί!Όμως κι εμείς έχουμε δουλέψει σκληρά για τον συγκεκριμένο αγώνα.Όσο για τα υπόλοιπα ματς το κάθε παιχνίδι θα το δούμε διαφορετικά και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα!”

7.Αναμετρήσεις που έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη σου και τα θεωρείς ως οδηγό για τη μετέπειτα πορεία σου;
”Αναμετρήσεις της Εθνικής Γυναικών με δύσκολους αντιπάλους,στο Clampions League και ματς του πρωταθλήματος με τη φανέλα του Απόλλων Ladies που έχω σκοράρει.”

8.Σκέφτεσαι την επιστροφή σου στην Ελλάδα και αν ναι ποιες οι φιλοδοξίες σου;

”Δυστυχώς δεν σκέφτομαι να επιστρέψω πίσω στην Ελλάδα,καθώς έχω πλέον δημιουργήσει την ζωή μου εδώ στην Κύπρο.

9.Εκτός από το ποδόσφαιρο,δραστηριοποιείσαι σε κάποιον άλλο τομέα;
”Τελείωσα Personal Fitness Aerobic.”

10.Στη σημερινή μας εποχή οι γυναίκες συναντούν προκατάληψη ή αναγνωρίζεται η ισοτιμία τους με τους άνδρες ποδοσφαιριστές;

”Σίγουρα υπάρχει διαφορά και προκατάληψη ανάμεσα στο ανδρικό και το γυναικείο ποδόσφαιρο και αν βρεθούν και αποκτηθούν οικονομικοί πόροι για τις γυναικείες ομάδες τότε θα επικρατεί ισοτιμία!”

11.Ποια πρόσωπα αποτελούν στήριγμα σου εντός και εκτός γηπέδων;

“Εντός των 4 γραμμών είναι οι συμπαίκτριες μου με τις οποίες μοιράζομαι κούραση,χαρά,λύπη και με καταλαβαίνουν!Εκτός γηπέδων η οικογένεια μου δηλώνει πάντα παρόν και η οποία με στήριξε από την αρχή με την απόφαση μου να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο.Ιδιαίτερα η πολυαγαπημένη μου αδερφή είναι πάντα εκεί για μένα όσο μακριά κι αν αγωνίζομαι.
Όλη την ποδοσφαιρική μου πορεία την αφιερώνω στην αδερφή μου που είναι η δύναμη μου!!!”

12.Ολοκληρώνοντας τον επίλογο της συνέντευξης ποιο είναι το ευχετήριο σου μήνυμα;
”Εύχομαι πάντα υγεία και στο τέλος της σεζόν να στεφθούμε πρωταθλήτριες!!!”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy